The Cypress Point Classic - Collegeliv part 5

En annorlunda tävling på en unik golfbana, en bana som få ges möjlighet att spela, det är vad spelare från åtta collegelag upplever just nu.

Spelplats är Cypress Point GC en bana som i amerikanska Golf Digests senaste ranking av världens golfbanor placerade sig på fjärde plats. Stanford som har sitt säte i Palo Alto två och en halv timme med bil norr om Monterey Peninsula står värd för The Cypress Point Classic 31 oktober till 2 november.

Inbjudna skolor till tävlingen som avgörs i matchformat är; Wake Forest, USC, Georgia, Georgia Tech, UCLA, Alabama och California. 

Att tävlingen avgörs i matchspel är för att hedra den klassiska matchen från 1956 då Ben Hogan i par med Byron Nelson mötte amatörerna E. Harvie Ward och Ken Venturi just på Cypress Point GC. Att NCAA National Championship sedan några år avgörs i just matchspel hade säkert en del med valet av format att göra.

Denna tävling är ett tydligt bevis på hur högt värderad collegeidrott är i USA. Att som collegegolfare få möjlighet att lira tävling på Cypress Point GC är en upplevelse för livet då det är en bana som de flesta av oss får nöja oss med att se från en utsiktspunkt när man kör 17 mile drive.