Skandia Tour 2017 omgång 1 i siffror

Skandia har varit sponsor för svensk juniorgolf i 20 år. 

I helgen peggade 1361 spelare från hela landet i första omgången av Skandia Tour 2017. Det var inte bara premiär för året utan även för den nya indelningen med Skandia Tour Elite, Skandia Tour Future och Skandia Tour First.

Efter att ha kollat resultatlistorna så ser fördelningen ut såhär. Skandia Tour Elite var fulltecknad och så var även Skandia Tour Future för killar medan det fanns några platser tillgängliga för tjejer.

Skandia Tour Elite hade 54 tjejer och 102 killar till start medan Skandia Tour Future hade 149 tjejer och 379 killar till start vilket för killarna är en mer än maximala antalet vilket är fullt med råge.

Skandia Tour First
I Skandia Tour First fanns det vid omgång 1 lediga platser för både tjejer och killar. Detta innebär att de spelare som inte kommit igång än har stora möjligheter att kunna spela vid omgång 2. Totalt var det 116 tjejer och 564 killar som kom till start i Skandia Tour First. Ingen spelplats för tjejer var fulltecknad medan tre av femton var det på killsidan.

Skandia Tour Elite & Future
De 681 spelarna i de två högre nivåerna var fördelande på en spelplats för Skandia Tour Elite och sju spelplatser för Skandia Tour Future. Spelarna var från 173 olika klubbar.
Över 200 spelare var själva från sin klubb i sin klass och spelplats vid första omgången.

Några klubbar hade många spelare till start där Halmstad GK med 18 spelare hade flest och på delad andra plats med 15 spelare fanns Delsjö GK, Landeryds GK och Lidingö GK.

Sex klubbar hade både tjejer och killar på alla tre nivåerna. Dessa klubbarna var Delsjö GK, Lidingö GK, Stockholms GK, Barsebäcks G&CC, Hills GK och Landeryds GK.

Här hittar ni referat från första omgången av Skandia Tour Elite.

Här hittar ni alla segrare i första omgången av Skandia Tour 2017.