Skandia Cup - Bilder 2015

Bra är alltid rolig, roligt är inte alltid bra, Beatrice Wallin och Frida Kinhult gör jobbet och har samtidigt roligt 

Skandia Cup tävlingen där de som lyckas ta sig vidare från klubbkval via gruppkval och regionkval får lira Riksfinal med stort R. Riksfinal i Skandia Cup är en av årets höjdpunkter för mig och har så varit i många år. Är rätt säker på att det gäller för den som lirar också.

I år avgjordes den 40:e Riksfinalen i ordningen och spelplats var Landskrona Golfklubb. Den första Riksfinalen spelades på Täby Golfklubb 1976 och sedan dess har väldigt många spelat Cupen. Många har spelat Riksfinal och några har segrat i Riksfinal och med rätta kunnat känna att de är bäst i Sverige just då i sin åldersgrupp.

Bilden är från inspelet i år. Beatrice Wallin och Frida Kinhult har roligt tillsammans samtidigt som de testar olika lägen de kan tänkas få vid tävlingen. De har två segrar var i Skandia Cup och i år spelade de sin sista Riksfinal, det blev dock ingen tredje seger för någon av dem. Linn Grant stod som segrare efter 36 hål i flickor 16 år.

Årets sista 18 dagar räknar vi här i bloggen ned mot OS-året 2016 genom att publicera en bild varje dag. En bild som är tagen under det år som är på väg att avslutas och som har en liten historia att berätta.