Pojklandslaget som spelar EM

Calle Magnusson och Albin Bergström kollar slaglängder.

Europamästerskapen i lag avgörs 11-15 juli på La Manga Golf i Spanien.

– Vår målsättning är att slåss om medaljer och för att göra det behöver vi i vanlig ordning göra bra förberedelser, både inför avresa och på plats, och göra det vi kan påverka så bra det bara går. Det kommer vara extremt varmt på La Manga i juli och därför har vi valt att ta med egen kock för att verkligen kunna optimera kosthållning och återhämtning mellan dagarna. Vi har ett lag med en väldigt hög högstanivå där det finns flera starka spelare för både foursome- och singelmatcher, så det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma i årets mästerskap, säger Carl Magnusson, coach pojklandslaget.

Nedan finns laget med kommentarer från pojklandslagets coach Carl Magnusson.

Albin Bergström, Ljunghusens Golfklubb
"Albin är en av våra mest rutinerade spelare med bland annat lag-EM från förra året i bagaget. Han är en riktig terrier att möta i match och har en grym skalle och ledaregenskaper."

Ludvig Eriksson, Stockholms Golfklubb
"Ludvig är gängets junior, 16 år bara, men har gjort ett riktigt bra vinterjobb och haft en grym formkurva under våren. Spännande lirare att följa".

Hugo Townsend, Bodens Golfklubb
"Hugo har potential att producera mycket birdies och både banan och formatet passar honom."

Ludvig Åberg, Eslövs Golfklubb
"Det är sällan jättespännande att följa Ludvig på banan, drivern går oftast rakt och det träffas mycket greener. Har han en bra dag med puttern kan det bli lågt, t ex vann han Fairhaven Trophy med tio slag. Stabilt!"

Oscar Teiffel, Vallda Golfklubb
"Oscar är lagets tjuren Ferdinand. Hetsar aldrig upp sig och kan briljera med riktigt bra järnspel. Mentalt bra på att tackla både med- och motgång."

David Nyfjäll, Upsala Golfklubb
"David har mycket erfarenhet och rutin från internationell pojkgolf och kommer bli en viktig kugge i vårt lag. Jämn och stabil spelare med ett väldigt bra temperament och har gått långt i stora matchspelstävlingar tidigare."

Team Advisor: Carl Magnusson
Assiterande coach: Markus Otternäs
Kock: Tom Forsberg