På väg till Rio de Janeiro för att uppleva OS i gul tröja.

Mössan är den Charlotte Kalla har på sig i sluutet av klippen när hon går upp på pallen.

Detta är storyn om hur Charlotte Kallas mössa är vad som gör att jag i morgon går på ett flygplan mot Rio. När de Olympiska vinterspelen avgjorde i Vancouver och satt jag hemma i soffan och kollade på det mesta. Ibland stod jag upp och skrek så grannarna nog vakande som när Johan Olsson gick loss på 30 km och bäddade för Marcus Hellners guld och det egna bronset.

Charlotte Kalla tog guld på 10 km och hon och de övriga i truppen hade riktigt coola mössor, men de var inte de mössorna de tävlade i utan det är de randiga som de gled omkring i efter loppen och som de hade på sig när de var på blomster och medaljceremonier.

En sån ville jag ha. Då jag inte var med i OS-truppen eller kände någon som var det så såg det dyster ut. Men så öppnade sig en lucka. Jag hade blivit kallad till möte med min personliga bankman, som lustigt nog var en kvinna men ändå bank-man. Det var det enda som var lustigt med mötet.

Jag var tidig till mötet och satt och väntade på banken, när jag såg en folder om Olympiafond. På framsida på foldern vill jag minnas att det var en bild på Helena Jonsson med just den mössan på huvudet.

När jag öppnade folder visade sig att om jag öppnade ett konto och sparade minst 300 kr i månaden så skulle jag få en sån mössa som Charlotte Kalla hade på sig på prispallen. WOW!
Jag tog med foldern in till mötet, men min bankkvinna hon pratade bara på om allt möjligt och förutsatte att jag hade koll på börsen och hon ville att jag skulle flytta pengar och starta nytt pensionssparande för att det var klokt.

Jag tänkte "ser hon inte att jag sitter med OS-fonds-foldern i hand". Näe, det gjorde hon inte! Hon gjorde upp en plan för hur hon tyckte att jag skulle göra med mitt sparande och med min pensionsförsäkring.

"Nope! Här skall inget ändras, jag behåller allt som det är" säger jag när hon pratat i nästan en halv timme och ställt frågor som hon säkert trodde att jag hade koll på för hon väntade aldrig på svar.

Dagen efter mötet tog jag med mig OS-fondsfoldern och åkte till samma bank i grannkommunen. Nu var jag tydlig när jag kom fram till kassan. Jag höll upp OS-fondsfoldern och pekade på mössan och sa "en sådan mössa vill jag ha". Det gick snabbt, jag fick öppna ett OS-fondkonto och en mössa fick jag hemskickad någon månad senare. Byte av bankman gjordes också.

Pengarna drogs varje månad från kontot och rätt snart föddes en plan för vad de skulle användas till. En resa till OS i Rio när golf gör comeback.

I morgon 6:30 lyfter ett plan från Arlanda mot Amsterdam där ett nytt plan tar mig och tre kompisar till Rio och OS. Vi har biljetter till golf, friidrott, boxning, fotboll, basketboll och beachvolleyboll som startar 23:00 lokal tid på Copacabana. Jag är också sugen på att se min favoritsport i sommar-OS, nämligen cykling i velodrom. Får se om jag får tag på några biljetter till velodromen.

Detta innebär också att det blir blogguppehåll ett tag.