Masters – bilder 2015

Via analoga skyltar får du veta var Jonas Blixt och Henrik Stenson är och vad en macka med Pimento-cheese kostar

Det är svårt att få tag på biljetter för att komma innanför grindarna till Masters på Augusta National. Men väl där så betraktas du inte som publik eller ett fan, du är en "Patron". Masters är det bäst arrangerade idrottsevenemang jag någonsin besökt och det är ett rätt bra antal jag besökt genom åren. På Augusta finns inga digitala skyltar, där finns inga temporära toaletter i bajamajaform, där finns inga mobiltelefoner, där finns ingen som springer och där finns inga som är stökiga eller onyktra.

Det som finns är analoga tavlor som berättar allt du behöver veta, där finns riktiga toaletter som dyker upp när du som bäst behöver dem, där finns smarta försäljningsställen där du går in i ena änden av en gång och väljer det du vill köpa och så betalar du i slutet av gången. Priserna på mat och dryck är mer än humana för att vara på ett idrottsevenemang eller var som helst egentlingen, eller vad tycker ni?

Årets sista 18 dagar räknar vi här i bloggen ned mot OS-året 2016 genom att publicera en bild varje dag. En bild som är tagen under det år som är på väg att avslutas och som har en liten historia att berätta.