Marcus Kinhult klar för Europatouren

T13 är det som är viktigt. Det är placeringen som innebär att Marcus Kinhult 19 år från Skaftö GK är klar för Europatouren till säsongen 2016.

Ronder på 67-65-67-73-66-67-65-76-72-72 är vad Marcus presterat under sina tio kvalronder. Han klev in i steg 2 av kvalet då han tack vare sin tredjeplats på World Amateur Golf Ranking så det blev fyra ronder under steg 2 på Las Colinas GC och sex ronder under finalkvalet på PGA Catalunya Golf Resort.

Under årets säsong har Marcus tagit tydliga steg i sin utveckling. Segrar under våren i två stora och prestigefyllda amatör tävling då han lyfta pokaler både i USA vid Junior Invitational at Sage Valley och I England vid Lytham Trophy som avgjordes på The Open-banan Royal Lytham & St Annes GC.

Som amatör på proffsscenen lyste han klarast av alla under de två inledande ronder av årets Nordea Masters. Han var i ledning inför helgen och slutade till slut 33:a. En dryg månad senare var det år dags att spela Europatourgolf, denna gång i Schweiz. T10 blev det då efter fyra ronder vid Omega European Master.

En seger på proffsnivå hann Marcus med innan han gick in i Europatourkvalet. Den segern kom på spanska The Gecko Tour i slutet av oktober.
Nu är Marcus dagar som amatör över så han kan börja smala prischeckar och pokaler inte bara pokaler.

Inga andra svenska spelare placerade sig topp-25 vilket är gränsen för ET-kort. Närmast var Michael Jonzon och Sebastian Söderberg.

Leaderboard

Foto: Är från presskonferens vid Nordea Masters, förhoppningsvis blir det fler sådan med en glad Marcus framöver.