Måndagskval till LPGA

Louise Ridderström vid kvalet till Kia Classic 2017.

LPGA Tour har måndagskval eller Local Open Qualifiers som det officiellt heter. Vid 16 tävlingar under säsongen 2017 gör 60 till 84 spelare upp om två platser i startfältet.

De två glada efter måndagens spel på Aviara GC var de båda Symetra Tourspelarna Margarita Ramos och Savannah Vilaubi. Båda hade planerat att spela IOA Championship i Beaumont utanför Los Angeles, men nu peggar de med världens bästa spelare i Kia Classic istället.

Veckans kval var övertecknat troligen till stor del på grund av att Symetra Tour spelar mindre än två timmar från LPGA-tävlingen i Carlsbad, och att det är årets minsta startfält med 60 startande.

Louise Ridderström kom med i kvalet som reserv efter ett sent återbud. Louise behövde då snabbt fixa en caddie för det är det krav på även vid kval. Emma Henrikson, som förra veckan var 8:a i kvalet till Bank of Hope Founders Cup, blev i måndags tyvärr kvar på övningsgreen som reserv.

Livet som förstårsproffs för Louise och Emma utan full spelrättighet går vidare. Nästa stopp blir Symetra Tour med start fredag. Där är de reserver och hoppas på att göra Julia Roth och Camilla Lennarth sällskap. De är rätt långt ned på reservlistan, men kommer att vara på plats fredag morgon redo att pegga upp.