Majorsäsongen igång

Förberedelser i ökenvärmen med snöbeklädda berg i bakgrunden, Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg.

ANA Inspiration är årets första av fem majors för damerna och den avgörs som alltid på Mission Hills Country Club, Rancho Mirage, Kalifornien

ANA Inspiration är den näst äldsta golftävlingen som alltid spelats på samma bana. Tävlingen 2017 är den 46:e upplagan och 1983 blev den major.

Två svenskor har tagit fyra titlar. Helen Alfredsson blev först 1993 och därefter har Annika Sörenstam segrat 2001, 2002 och 2005. Annika är ensam om att ha försvarat sin titel.

Lydia Ko är årets titelförsvarare och världsetta på Rolex Ranking. Hon har 14 segrar på LPGA varav två majors, fem segrar på Ladies European Tour och en seger på KLPGA (Korea). När hon var 18 år, 11 månader och 9 dagar blev hon den nästa yngsta att ha segrat i två majors. Den yngsta, Young Tom Morris, tog sin andra seger 1869. I år har Lydia på fem starter tre topp-10 och när hon förra veckan vid Kia Classic missade kvalgränsen så var det endast hennes andra genom hela karriären.

Startfältet består av 108 spelare, varav 102 proffs och sex amatörer. En av amatörerna är Lucy Li som 11 år ung 2014 kvalade in till US Women's Open på Pinehurst. Hon är nu 14 år och segrade i kvalet som avgjordes fredag-söndag.

Utöver Lucy Li sticker Eun Jeong Seong ut bland amatörerna. Hon är 17 år, från Sydkorea och är den enda spelaren i historien som segrat i både US Girls och US Women's Amateur under samma år.

Svenska spelare till start är Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg och Caroline Hedwall.

Tre spelare att hålla koll på utöver Lydia, amatörena och svenskorna är Ha Na Jang, Sung Hyun Park och Michelle Wie.

Prispengar är $ 2 700 000 där $ 405 000 går till segraren.