Lördagsgolf inte alltid så rolig

Gameface Henrik Stenson

Jag hade inte slagit på Tv:n eller apparat för stream för att följa dag tre av WGC-tävlingen på presidentkandidatens bana då det kom ett sms från min kompis Johan om att Henrik Stenson haft ett par jobbiga hål.

Det är klart att Johan har rätt, alla slag räknas från torsdag till söndag. Det är det som är utmaningen för att göra det intressant inte minst för de som kommenterar TV-bilderna.

Tillsammans med testmatcher i cricket som pågår i fem dagar är golf ensam om att hålla på så länge utan att utse segrare vad jag vet. Cutten är dock något som sätter krydda på spelet de första 36 hålen såvida det inte är som denna vecka både för damerna på LPGA-tour och herrarna på PGA-tour/ET ett litet startfält och ingen cut.

Det är inte direkt till final jag eftersöker utan fler avslut. Fler slag som betyder något mer än att vara ett av alla under fyra ronder. Så som så många andra idrotter gör.

Arsenal mötte Tottenham i Premier Leauge i en händelsrik match under lördagen. Efter 90 minuter plus tillägg blev det 2-2 och ingen kan skryta om att vara bäst i "North London". Det blev dock ett avslut, ett resultat, som betyder något just då men även för ställningen i Premier Leauge.

En tennisspelare som har en mindre bra dag eller bara missar på några viktiga bollar får åka hem.

Längdskidor som är så populärt i Sverige har ändrat och ändrar för att få till just fler avslut. Världscupen är indelad i massor av tävlingar av olika typ, sprint, distanslopp med enskild start, masstart, skiathlon mm. De delar även in världscupen i olika delar kallade "tourer". Världscupen är också indelad i olika discipliner och en totalcup. T.o.m. Vasaloppet har ett flertal spurtpris innan de passerar under målporten i Mora.

Det går att ta fram fler exempel men istället kommer här tre tankar om vad golf kan göra.

-Dela ut prispengar och rankingpoäng efter varje rond vid slagspel 72 hål.
-Spela matchspel, lagtävlingar, mixedtävlingar oftare.
-Spela tävlingar med cut efter varje rond och nollställning innan nästa rond.

Men visst händer det att jag kollar golf på lördagar men det är roligare på söndagar.