Kvalificering till Junior Ryder Cup igång

Det är Ryder Cup i år vilket innebär att även Junior Ryder Cup avgörs. Det sker i samband med den stora matchen och spelplats blir Interlachen Country Club i Minnesota 26 – 27 September. Europas lag kommer att bestå av sex tjejer och sex killar födda 1998 eller senare.

I år införs ett nytt kvalificeringssystem som liknar det som används till PING Junior Solheim Cup. Sex platser, tre för tjejer och tre för killar, delas ut till de som samlar mest poäng vid några utvalda tävlingar på European Golf Associations (EGA) tävlingsprogram. Tyvärr finns inte svenska ANNIKA Invitational Europe med bland kvaltävlingarna.

Laget fylls efter kvalificeringsperioden på med sex kaptensval av Maïtena Alsuguren europeisk kapten.

Veckans tävlingar Spanish International Amateur Championship och Spanish International Ladies' Amateur Championship var de första tävlingar som räknas och de sista är de Brittiska flick- och pojkmästerskapen som spelas i mitten av augusti.

Linn Grant, Rya GK, förra årets segrare i Skandia Cup i 16-årsklassen tog en hel del Junior Ryder Cup-poäng poäng både vid slagspelskvalet och i matchspelet när hon slutade t5 i Spanska Öppna Amatörmästerskapet för damer i veckan.

Filmen ovan är från Junior Ryder Cup 2014 när Linnea Ström och Marcus Kinhult var med och spelade för Europa.

Pressmeddelande från EGA:s där även kvalificeringsprocess går att hitta.