Kotte tog nummer 100

Boom så kom den!

Sveriges seger nummer 100 på herrarnas Europatour och det var Kristoffer "Kotte" Broberg som gjorde det i Kina på en bana som heter Lake Malaren döpt efter Sveriges tredje största insjö.

Från Haninge till världen, en resa som Kotte gjort. För tre år sedan, säsongen 2012, lirade Kotte bra på Nordea Tour och tog bland annat hem Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson. Robban är Sverige meste och bäste Europatourspelare med över 500 starter och 11 segrar.

Kottes resultat på Nordea Tour 2012 gjorde att han fick starta på Challengetour. Resultatet blev seger i Finnish Challenge bara veckor efter segern i Katrineholm. Veckorna efter segern i Finland lyckades han prestera resultatraden 1-3-1. Den snabbaste marschen i historien från Nordea Tour till Europatouren var ett faktum då du vid tre segrar samma år tar steget upp direkt. Kotte var dock in riktigt klart med CT utan ställde även upp och tog hem Rolex Trophy senare under säsongen.

Legenden säger att ingen har slagit fler bollar på Haninge GK:s range eller i Haninge Golfhall än Kotte och då skall det tas med i beräkningen att även den inte helt träningsovillige Alex Norén hängt en del där.

Att Kotte kan slå golfboll bättre än de flesta finns det många vittnen om. Att han vid sin majordebut förra året vid The Open på Hoylake efter tre ronder ledde både antalet fairwayträffar och antalet greenträffar är även siffror på detta.Träningsmängd är en anledning, god vägledning en annan.

En som varit med och stöttat under hela resan från Haninge till världen är tränare Viktor Gustavsson. Värt att nämna är att Viktor har del i alla tre svenska Europatoursegrar under 2015.

Svensk seger nummer 98 togs av Alex Norén vid Nordea Masters och nummer 99 tog Rikard Karlberg i 72° Open D'Italia. Viktor är tränare för alla tre, han kör allt med Karlberg och Kotte och närspel med Alex.

Kotte är inte bara segrare nummer 100 och grym på att slå golfboll. Han jobbar ibland också extra som caddie på Ladies European Tour. Bilden ovan är från årets Helsingborg Open där han gjorde ett bra jobb på bagen åt flickvännen och sambon Camilla Lennarth. Även tränare Viktor syns på bilden.

Go Sweden! Passar bra som avslutning på denna blogg.