Karlstad GK äger

– Det finns plats för alla och alla ska bli sedda.

– Det är inte svårt att få tjejer att börja spela golf, bara man har en plan för hur man ska göra.

Dessa uttalande hoppade upp och väckte liv i mig när jag i morse öppnade mailen och tittade till morgonens skörd från Retriever som sköter mediabevakning åt SGF.

Det är i Värmlandstidningarna jag läser dessa uttalande från Fredrik Eliasson golfchef på Karlstad GK och Anna Dahlberg Söderström nyanställd som junioransvarig.  

Karlstad GK har tänkt till, fatta beslut och agerat. En klubb med goda för att inte säga mycket goda idrottsliga framgångar både historiskt och i närtid agerar för att ta sin verksamhet till en ny nivå.

Tydliga och mätbara mål och en anställning av Anna DS för att sköta juniorverksamheten känns som en lyckad kombination.

Anna har erfarenhet från eget spel, hon har ledarerfarenhet från jobb i både klubb och distrikt samt kan golfens utvecklingstrappa och en hel del annat nyttigt efter att ha jobbat som juniorkonsulent. Jag hade som coach Anna som spelare i Tinius Cup för 10 år sedan och redan då 16 år ung visade hon ledaregenskaper. Karlstad GK har gjort en utmärkt rekrytering det är min uppfattning.

Och vi skall inte glömma att på klubben finns förutom Fredrik och Anna även tidigare ET-segraren Christina Nilsson också han i en tränarroll.

Detta blir spännande att följa framöver och förhoppningsvis är det fler klubbar runt om i Sverige som väljer att ta liknande beslut för idrottslig utveckling.

Karlstad GK har inte bara fatta ett coolt beslut de löste också kommunikation runt beslutet lysande så därför kan ni som vill läsa om deras planer via länkarna nedan.

Värmlands Folkblad

Nya Wermlands Tidningen