Intryck från OSU – Collegeliv part 3

Linnéa Johansson och Isabella Deilert med Lina Hoof i mitten under en filmsession på Boone Pickens Stadium.

Tidig uppstigning för filmsession på Boone Pickens Stadium i morgonljus. Lina Hoof filmade klipp med Linnéa Johansson och Isabella Deilert före skoldagens början.

Det var starten på en dag fylld av intryck.

Att höra coach Holders tydlighet i sina formuleringar med vad han vill uppnå som athletic director och den självklarhet han pratade med om de framgångar som idrotten nu och genom åren skapat för Oklahoma State var fascinerande att lyssna till. Att idrottare på Oklahoma State förväntas prestera på toppnivå med sikte mot segrar och göra jobbet för att uppnå detta och även efter sin tid i Stillwater ta sig an världen som idrottare eller på annat sätt, var för coach Holder en självklarhet.

Att få se vilka faciliteter och möjligheter som idrottare har på Oklahoma State University (OSU) var en upplevelse i sig. Att ha en golfanläggning som Karsten Creek med träningsmöjligheter både på övningsområdena och på banan ger möjlighet till stor utveckling och förberedelse för nästa nivå.

Att se den svenskanknytning som finns inom Cowboys, som idrottarna kallas på OSU, men framför allt inom Cowgirl Golf var slående. Bagar, fotografier, plaketter och mycket annat vittnade om de framgångar som svenskar och svenskor har och har haft både som collegespelare och som proffs.

Jag återkommer till dessa ämnen i senare bloggar. Nu är det dags att sova några timmar innan det 6:30 är dags att följa fysträningen i gymmet.

Coach Holder intervjuas av Lina Hoof på plan på Boone Pickens Stadium.

En monter i Hall of Fame med en hel del svenskanknytning.
Övningsområde eller range för egna bollar där endast OK States spelare får träna.