Golf-TV 2016

C Mores golfteam, fr.v: Wille Schauman, Tommy Billberg, Maria Söderfeldt, Mats Hallberg och Peter Ahnberg.

Det blir mer golf i TV 2016 än någonsin tidigare. C More kliver in med höga ambitioner, Viasat och SVT fortsätter också att sända golf.

C Mores golfsatsning är spännande och när de i veckan presenterade sin redaktion och sina kommentatorer minskade inte min nyfikenhet.

Topp 3 nyheter i C More Golf
-Studio som ramar in sändningarna och redaktion med fokus svensk tourgolf.
-Fler kan se golf i TV då C More gör golf tillgängligt för alla sina C More Sport-abonnenter.   
-Morning Drive ,Golf Channels morgonshow med nyheter och annat från golfens värld.

C More har värvat tre rutinerade och bra kommentatorer från Viasat Golf i Wille Schauman, Tommy Billberg och Mats Hallberg. Från SVT kommer Peter Ahnberg som blir ansvarig redaktör och producent för sändningarna. Peter kommer även att kommentera vilket han också gjort i olika sammanhang även tidigare bland annat vid årets Helsingborg Open som sändes i SVT. Programledare för studiosändningarna blir tidigare collegegolfaren Maria Söderfeldt.

Vad kommer Viasat Golf att göra 2016 och framåt vet jag inte men de har även fortsättningsvis rättigheter till Europatouren som ser intressantare ut än på länge. Där finns ett gäng unga spelare med lyskraft som Matthew Fitzpatrick och svenske Marcus Kinhult.

Det går också att hoppas på att de fyller tomrummet kvällstid med sändningar från LPGA-tour. Där finns världseliten på damsidan ledda av coola 18-åriga världsettan Lydia Ko och framstående svenskor som Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg, Carro Hedwall, Maria ”Mimmi” McBride och från 2016 även Dani Holmqvist.

Helt tomt på herrgolf kvällstid i Viasat Golf blir det inte, de har kvar några majors och WGC-tävlingarna.

Viasat sänder även OS, där golfen i augusti gör en intressant comeback efter över 100 års frånvaro.

SVT kommer vad jag erfar även sända Masters från Augusta, Nordea Masters från Bro Hof samt svensk damtävling på LET som det fortfarande väntas besked om var och ifall den blir av, men det räknar jag med att så blir fallet. Tror även att SVT kan hittat några fler golftävlingar att sända men det får framtiden utvisa.

2016 ser ut att bli ett grymt golfår på TV. Vi som  gillar golf på TV kan från januari se Gary Williams, Charlie Rymer och Damon Hack på morgonen istället för Steffo, Tilde och Jihde. Vi får också möjlighet att se alla nio majors, två OS-golftävlingar, Ryder Cup och massor av annat intressant.