Flicklandslaget som spelar EM

Amanda Linnér, Julia Engström, Frida Kinhult, Linn Grant, Beatrice Wallin, Maja Stark & Fredrik Wetterstrand.

Europamästerskapen i lag avgörs 11-15 juli på St. Laurence Golf utanför Helsingfors.

– Tjejerna har vunnit i princip alla tävlingar vi ställt upp i under året, både som lag och individuellt. Det är ett gäng som alla kan skjuta riktigt låga resultat. Vi kan inte annat än att se oss som favoriter. För att ta hem guldet till Sverige kommer vi att fortsätta vårt offensiva spel och fokusera på det vi kan påverka. Vi vet att vi är bättre än alla andra länder på alla delar av spelet, säger Fredrik Wetterstrand, coach flicklandslaget.

Nedan finns laget med kommentarer från flicklandslagets coach Fredrik Wetterstrand.

Julia Engström, Ringenäs Golfklubb
"En tjej som alltid ger allt. Har under året jobbat med många bra saker och blivit alltmer komplett som golfspelare. En spelare som ingen vill möta i match."

Linn Grant, Rya Golfklubb
"En fantastisk tävlingsmänniska som är grym på att få ut det bästa av sig själv när det gäller. Har jobbat hårt med det hon tidigare saknat och fått enorm effekt på det. Kombinationen långa drives, bra wedgar och magisk puttning är svårslagen."

Frida Kinhult, Skaftö Golfklubb
"Lagets trygghet och en fantastisk lirare. Full kontroll på sig själv och det mesta annat som är värt att hålla reda på. Med Fridas närspel kan ingen motståndare känna sig säker på att vinna ett hål."

Maja Stark, Abbekås Golfklubb
"En klippa i laget. Alltid en grym attityd till spelet. Att möta en tjej som aldrig tappar sitt stolta och och positiva kroppsspråk är riktigt tufft i match. Har under året ökat slaglängden och blivit en stabilare puttare. Att se Maja på banan höjer moralen hos alla i laget."

Beatrice Wallin, Hills Golfklubb
"Iceman på banan, men galen utanför. Sprider både lugn och skratt i laget. Kan konsten att både chilla och kötta samtidigt. En komplett spelare som hela tiden strävar efter att bli lite bättre. Att möta Bea i match är ungefär som att möta en dator i schack. Ju bättre du spelar, desto värre får du tillbaka."

Amanda Linnér, Hills Golfklubb
"Snäll utåt, men ett av de hårdaste pannbenen i branschen. Hittills har vi inte hittat något som rubbar Amandas mentala styrka. Har under året fått resultat av sin hårda träning och visat att hon är i toppen, oavsett vilket motstånd hon möter."

Team Advisor: Fredrik Wetterstrand
Kapten: Marcus Börjesson