Flicklandslaget siktar mot Junior Solheim Cup

Traditionsenligt avgörs French International Lady Juniors Championship i Paris på Saint Cloud GC under påsken. Hela flicklandslaget är på plats för att spela om titeln Esmond Trophy och inte minst rankingpoäng för uttagningen till Junior Solheim Cup.

Inför året satte Beatrice Wallin, Julia Engström, Maja Stark, Linn Grant, Amanda Linnér och Frida Kinhult upp ett par gemensamma mål. De ville tillsammans under året spela 75 ronder under par och alla sex skall spela Junior Solheim Cup för Europa i augusti.

Tuffa utmanande mål men på inget sätt orealistiskt för så bra är årets upplaga av det svenska flicklandslaget. Under det senaste året har internationella framgångar och ett flertal titlar tagits av svenska flickspelare. Sverige har just nu 17 spelare topp-200 på världsrankingen för amatörer.

Efter två av nio kvaltävlingar till Junior Solheim Cup ligger de svenska spelarna bra till men mycket jobb återstår och många poäng är kvar att spela om.

Ranking Junior Solheim Cup (12/4)
2. Frida Kinhult - 83 poäng
5. Beatrice Wallin - 28 poäng
6. Julia Engström - 27,5 poäng
t7. Amanda Linnér – 24,5 poäng
t14. Linn Grant – 10,5 poäng
17. Maja Stark – 9 poäng

Det finns sex platser att spela om och därefter tar Europas kapten Alison Nicholas ut sex spelare till laget som 15–16 augusti skall möta USA på Des Moines Golf & Country Club i Iowa.

Mål och syfte specifikt för tävlingen i Frankrike är att samla fler ronder under par, att ta hem seger i lagtävlingen Nations cup samt att jobba vidare med de individuella processerna och att skaffa nya lärdomar på väg mot toppen.

Inspel sker tisdag 11/4 och onsdag 12/4 och på skärtorsdagen inleds tävlingsspelet med slagspel vilket fortsätter även på långfredagen. Efter 36 håls kval är det cut och matchspel i tre dagar tar vid för att avgöra mästerskapet. De 32 främsta lirar om Esmond Trophy och de 16 främsta som inte kvalade in till Esmond Tropy och är förra 1998 eller senare lirar om Cartier Trophy.

Leaderboard