Damlandslaget som spelar EM

Linnea Ström vid Lag-VM i Mexiko i fjol.

Europamästerskapen i lag avgörs 11-15 juli på Montado Golf Resort utanför Portugals huvudstad Lissabon.

– Vi åker till Portugal med ett rutinerat lag med flera meriter från collegegolf i USA samt tidigare EM. Endast en spelare (My Leander) gör debut i mästerskapssammanhang. På pappret ställer vi upp med ett starkt lag och som alltid när det handlar om lagspel så gäller det att få ihop lagkänslan och att alla känner sig delaktiga och har kul tillsammans. Det är nyckeln till framgång, säger KG Nissén, kapten damlandslaget.

Nedan finns laget med kommentarer från damlandslagets coach Patrik Jonsson. Patrik är inte med vid EM då han är på US Women's Open.

Linnea Ström, Göteborgs Golf Klubb.
"Fortsätter att utvecklas konstant och tillhör världens bästa amatörer. Hennes ASU vann NCAA Nationals i maj, där Linnea hade en framträdande roll och avgjorde finalen."

Linnéa Johansson, Båstad Golfklubb.
"Har precis tagit examen från Oklahoma State och gör här sitt sista uppdrag som amatör innan proffslivet tar över. Linnea är en stabil spelare som håller hög klass. "

My Leander, AIK Golfklubb.
"Har gått från klarhet till klarhet sista året och verkligen spelat till sig en plats i detta lag. Hon har presterat oerhört bra på college under hennes sista år på San Jose State."

Filippa Möörk, Karlstad Golfklubb.
"Har presterat bra i flicklandslaget tidigare och har nu gjort sitt första år på college för Miami. Hon har ett stort spel i sig och gör i år debut i damtruppen."

Michaela Finn, Vasatorps Golfklubb.
"Har avslutat sitt andra år på Kent State, där hon var en bidragande anledning till att de tog sig till Nationals. Hade en väldigt bra höst och börjar hitta formen nu igen."

Elin Esborn, Delsjö Golfklubb.
"Började på college i januari för Florida Gators. Hon har dock inte tävlat denna vår då hon "redshirtat" (dvs. inte spelat utan bara tränat och pluggat). Elin har en enorm kapacitet vilket hon visat flera gånger hittills under hennes karriär. Hon får ett par tävlingar i sig innan EM och vi tror självklart att hon hinner komma i form. "

Team Advisor: Carl Gustavsson
Kapten: KG Nissén