Bra på riktigt - svensk seger i Frankrike

Finalparet i French International Lady Juniors Championship 2017, Amanda Linnér och Beatrice Wallin.

Det står klart att det blir svensk seger i French International Lady Juniors Championship redan dagen innan finalen spelas då morgondagens final blir helsvensk.

När de båda Hills-spelarna Amanda Linnér och Beatrice Wallin på annandag påsk peggar i Paris på Saint Cloud GC för att göra upp om Esmond Trophy är det ännu ett bevis på att svensk flickgolf för närvarande är riktigt bra.

När slagspelskvalet avgjordes över 36 hål torsdag och fredag var det Julia Engström och Linn Grant som med sex under par och delade tvåor var bäst av de svenska spelarna. Till kvartsfinal tog sig utöver Amanda och Beatrice även Maja Stark. Frida Kinhult tog sig även hon till matchspelet. Med andra ord 100 % av svenskorna klarade kvalet och när finalen spelas är det 100 % svenskor där.

Denna framgång på bred front är ingen tillfällighet eller engångsföreteelse. Häng med här i ett litet axplock över vad svenska flickorna presterat under det senaste året.

Sveriges flickor har segrat i lagtävlingen Nations Cup vid de tre i år hittills spelade europeiska öppna tävlingarna i Portugal, Spanien och Frankrike.

Förra veckan segrade Ingrid Lindblad i Irish Girls U18 Open Stroke Play Championship. Frida Kinhult tog i början av mars hem Spanish International Ladies Amateur Championship. I januari föll Amanda Linnér i särspel vid ANNIKA Invitation i USA efter att ha avslutat med banrekord på 64 slag sista ronden. Linn Grant segrade i december i Doral Publix Jr. Classic på Doral GC i USA. Beatrice Wallin tog 2016 hem ANNIKA Invitational Europe. Julia Engström segrade i fjol sommar i Ladies' British Open Amateur Championship vilket medförde start i tre majors. Vid lag-EM 2016 tog Sverige silver.

Slutsats, dessa spelare är bra på riktigt och oavsett vilka de ställs mot.

Att de gått ut med sin målsättning att alla sex spelare i flicklandslagets trupp ska spela för Europa när Junior Solheim Cup avgörs i augusti visar att de tror på sig och på varandra. Den spelstandard de visat under inledningen av året gör att Europas kapten Alison Nicholas bör vara glad om hon får med sig Amanda, Beatrice, Frida, Julia, Maja och Linn till Des Moines Golf & Country Club.

Att de är så här bra beror på målinriktat hårt jobb som alla spelare gjort med stöd av sina egna nätverk och även det stöd och den coachning och matchning de fått genom landslaget. 

Med vetskap om att det är svårt att nå toppen ensam jobbar de tillsammans och sparrar och sporrar varandra. De lever efter ett gäng processmål som samlats i ett dokument under rubriken: "Vi mot världen – tillsammans mot toppen." 

Här nedan en glimt in i de processmål som flicklandslaget lever efter.

Vad innebär "Vi mot världen"?

· Stötta varandra i både med- och motgång.
· Det är bra för alla om någon sticker iväg till nästa nivå.
· Glädjas åt varandras framgångar.
· Visa andra länder hur bra vi i Sverige är på golf!
· Vi är som ett lag som försöker hjälpa varandra att bli bättre i alla lägen, inte bara i golf utan alla delar i livet.
· Vi anpassar oss efter den som vill mest.
· Stöttande peppande och hejar på varandra.
· Är som en andra "familj" och finns där för varandra.
· Uppmuntrar långsiktighet/höja potential på lång sikt

Framgång är sällan en tillfällighet så inte denna gång heller.