Årets Golfare 2015

Anna Nordqvist på 12:e tee vid CME Group Tour Championship 2015 

I golf gäller det att inte missa sin tee time. Röstsedlar till 2015 års röstning av Årets Golfare skulle vara inne senast 18:00 tisdag 1 december. Jag missade men inte med mycket, nu är det upp till reaktionen för Svensk Golf att avgöra om min sena röst är att bedöma som två pliktslag (5min sen till tee) eller diskning (mer än 5 minuter sen till tee).

2015 är resultatmässigt ett starkt svenskt golfår och efter en del grubblande och resande i tidszoner de senaste dagarna föll till slut mina röster enligt följande.

1. David Lingmerth
2. Anna Nordqvist
3. Marcus Kinhult
4. Kristoffer Broberg
5. Rikard Karlberg

Hur jag tänkte?

David och Anna tog varsin seger på världens bästa tour för herrar respektive damer, David i en något större tävling.

Marcus hade ett unikt bra sista år som amatör med segrar i stora tävlingar, framskjutna placeringar när han blev inbjuden att lira ET och banrekord när han lirade på nationell proffsnivå. Och så avlutade han med att gå igenom kvalet till ET och skaffa sig en arbetsplats till 2016.

Kotte och Karlberg tog båda sina första ET-segrar, Kotte i en tävling med bättre startfält medan Karlberg bröt ned majorsegaren och tidigare världsettan Martin Kaymer i ett särspel.

Skumt att inte ha med världssjuan Stenson, men så blev det. Segrar trumfar jämnhet och inte ens en hemmaseger i Nordea Masters efter skadefrånvaro gav plats på min lista för Alex.

Rätt eller fel?

Jag vet inte men så här resonerade jag i alla fall. Hur övriga i juryn röstade visar sig i samband med Nordea Tour-middagen 16 december då detta pris som traditionen bjuder delas ut av Svensk Golfs chefredaktör Tobias Bergman.