3-2-1 BOOM

Madde med pokalen och ett brett leende       Fotograf: Michael Ferguson

Rubriken sammanfattar rätt bra hur Madelene Sagström från Enköpings Golfklubb i Uppland startat sin karriär på Symetra Tour.

Segern natten till måndag svensk tid skedde i Florida när Chico's Patty Berg Memorial på Symetra Tour avgjordes. Detta var tredje tävlingen för året och Maddes tidigare placeringar detta rookie-år är 3:a och 2:a.

Hon har lirat tio ronder i år med scorerna: 64-72-71-71-70-69-69-66-69-75 vilket ger en snittscore på 69.6 slag. Hon tar sig i och med segern upp i topp av Volvik Race for the Card med rätt klar marginal.

Hon är snabbast i Symetra Tours historia till $50 000 i inspelade pengar under ett år. Jämför vi med förra årets snabbaste spelare, Giulia Molinaro, så passerade hon inte $50 000 förrän efter 15 tävlingar.

Det kan verka som om denna framgång kom snabbt och det har den gjort om vi menar som proffs. Madde gjorde proffsdebut i ned att klara cutten vid Helsingborg Open i september 2015. Men hon har en gedigen amatörkarriär bakom sig med segrar både internationellt och på college. Och inte att förglömma planerad, målinriktad träning både gällande golf, fys och mentalt.

Hon hittade sin nuvarande tränare, Hans Larsson, när hon i Ljungbyhed gick på Riksidrottsgymnasiet. Fyra år på Louisiana State University (LSU) och som del av damlandslaget för amatörer. Hon ingår nu i landslagets OS2020-satsning och har under några år jobbat med hela Performance Team på damsidan; Patrik Jonsson, Kent Lindahl, KG Nissén och Jon Karlsén.

I samband med ett OS-läger på Pauma Valley 2014 träffade hon Robert Karlsson för första gången. Årets efter på samma plats träffades de igen och från och med det lägret finns även Sveriges meste och bäste spelare på Europatouren med som en engagerad mentor i Maddes Team.

Kl. 1.19 i natt dök det upp ett SMS från Robban som undrade om jag sett och att jag nu hade något att skriva om med avslutning "Hyfsad start av Madde".

Förra veckans andraplats gjorde att Madde hoppade över 200 platser uppåt på damernas världsranking, Rolex Ranking. Denna vecka blev det "bara" 199 platser upp för att nu efter fyra rankinggrundande tävlingar ligga på plats 374.

En jättekram med caddien efter att segern var klar Fotograf: Michael Ferguson