0-3 LPGA Q-School

Madelene Sagström spelar på Symetra Tour 2016. Bilden tagen vid läger på Pauma Valley.

Svenskorna
Tre svenskor kom till start i det 90 hål långa kvalet, tyvärr var det ingen av dem som togs sig vidare till sista ronden.

Då de alla fullföljde 72 hål så erbjuds de spel på Symetra Tour 2016. Symetra Tours preliminära program som presenterades i samband med CME Group Tour Championship innehåller 23 tävlingar i USA från februari till oktober med prissummor från $100 000 till $250 000 och en total prispott på preliminärt $3 105 000.
Vägen via Symetra Tour var den som Dani Holmqvist tog i år och hon är 2016 Sveriges tillskott på LPGA-touren. Nu hoppas vi att Louise Stahle, Madelene Sagström och Julia Roth gör som Dani.

Leaderboard

Segraren
Segrarinnan i kvalet Simin Feng har samma tränare som världsettan, Lydia Ko, och världens mest kända damgolfare, Michelle Wie. Mannen i fråga för det är en man, är David Leadbetter. Han som hjälpte Nick Faldo till världsherravälde i slutet av 80-talet samtidigt som han blev mångmiljonär genom att sälja VHS-videos där Sir Nick innan han blev Sir svingade med handduk i armhålorna armarna eller en badboll mellan armarna.

Floridabon
Simin Feng är kinesiska men har bott 10 år i Florida och det är där hon känner sig hemma enligt uttalande hon gjorde efter sin sjuslagsseger i finalkvalet. Hon har även spelat collegegolf under ett år på Vanderbilt University i Nashville där hon tog två segrar som true freshman.

Amatören
Gaby Lopez var amatör när hon blev t10 i finalkvalet. Nu blir hon proffs och siktar på OS i Rio till sommaren. Arkansas Razorbacks damlag får klara sig utan Gaby under vårens collegespel.

Brorsdottern
Cheyenne Woods, släkten Woods mest formstarka golfare för tillfället spelade till sig spelrättigheter genom att bli t13. En seger på Ladies European Tour har hon på sin meritlista, nu ser vi fram emot hennes första fulla säsong på LPGA-tour och ser om hon kan ta en seger på världens bästa tour.

Global idrott
Golf är en global idrott och det visar sig även när vi tittar var de 20 spelare som spelade till sig fulla spelrättigheter kommer ifrån. USA 7, Thailand 4, Kina 2 och en vardera från Filipinerna, Kanada, Israel, Mexico, Sydkorea, England och Sydafrika.

Av dessa 20 spelare så är fem tonåringar, yngst är Pannarat Thanapolbooyaras som fyller 18 år 29 december i år.