Besök på Toro!

Nu är vi hemma igen efter en supervecka! Under vistelsen så besökte vi också maskintillverkaren Toro som har sitt huvudkontor i Bloomington utanför Minneapolis. Företaget firade 100 år för två år sedan så det är ett anrikt företag och en av de stora drakarna i branschen. Toro började med att tillverka traktorer och det var först 1919 som golfutrustning kom in i bilden. De lyckades montera en femenheters rullklippare på en Toro-traktor och på de viset kunde de klippa fairways på The Minikahda Club i Minneapolis.

Första fairwayklippare Anno 1919


Under besöket fick vi träffa deras utvecklingsteam som arbetar med framtidens maskiner och redskap. Ett mycket lärorikt och intressant möte. Något de speciellt arbetar med är deras Toro Precision Sense (TPS) som kan samla in olika datavärden som sedan kan användas för att optimera banskötseln. Inom jordbrukssektorn används redan detta och golfen är på gång också. Vi fick även en rundvandring i lokalerna där vi fick se hur forskning och utvecklingsarbeten utförs.

Bilden visar huvudkontoret, första traktorn och en klippare!
Bilden visar singelklippare Anno 1930 och 2010, upphängning till en 3420 greenklippare samt Joshua C. Friell, Ph.D, Senior Principal Research Scientist och Dana Lonn Managing Director Center for Technology at The Toro Company

Ännu mera information ang. Ryder Cup kommer under veckan!