Same same same

I går fredag var det den första tävlingsdagen, men för oss som jobbade med banan var det i princip som vanligt. Skillnaden är bara att allting faktiskt går lite fortare, då menar jag självklart inte att vi hastar över våra uppgifter. Nej, det börjar sitta i ryggmärgen nu och alla, cirka 100 personer, som rullar ut i en karavan från verkstaden vet precis vad som ska göras. Eftersom det var spel förmiddag och eftermiddag så klipptes greenerna/flyttades hålen mellan ronderna, löv blåstes där det behövdes, bunkrarna tittades över och det lagades efter uppslagen torv på tee och fairway. Detta gjordes i princip uteslutande av den ordinarie personalen på klubben. Chris (högsta chefen) ville på detta sätt premiera dem så att de fick visa upp sitt stora kunnande inför de stora publikmassorna.

Åskådarleden runt ett korthål på Hazeltine.

En ”snackis” ute bland personalen var att Nick Faldo (den forna världsettan och Ryder Cup-spelaren) hade på Twitter gått ut med att han tyckte att det var märkligt att man på världens största golftävling maskinräfsade bunkrarna. Men det var man otroligt snabbt ute med att dementera. Faktiskt har jag ännu inte sett någon sådan maskin, men de har i princip allting annat. Undrar vad Marty som är gruppledare i vår grupp tänkte när han fick läsa detta. Han har nämligen i princip uteslutande skött och hand krattat bunkrarna i fyra år. Ni läste rätt, fyra år!

Lördag morgon = troligtvis samma procedur som vanligt. Allting ska klippas åt samma håll frånsett greenerna, från tee mot green. Jag skulle samtidigt bli förvånad om inte green/teeområdenas ruffar samtidigt ska putsas till efter dagens spelade ronder i dag. Detta moment görs med vanliga motorgräsklippare med uppsamlare (sådana som ofta du och jag har hemma i trädgården).

Wow tänker kanske du som läser detta. Glöm bara inte att i normala fall är det cirka 50 personer som jobbar på banan…

På en normal svensk landsortsklubb är det kanske mellan fyra till åtta personer som jobbar under säsong.

Annars är allting som vanligt: same, same, same!


Alla bunkrar handvattnas på kvällen för att sanden ska bli hård.