Effektfull skötsel av banan!

I veckan har jag varit runt bland mina klubbar i Örebrotrakten och såg då en fiffig uppfinning på Askersunds GK. Ni vet alla om att det blir en massa klippspill på spelytorna nu framåt hösten, framför allt när man lyfter och sänker ner aggregaten. Samtidigt kan det på vissa ställen ha blåst ner en massa löv, barr, kottar med mera.

Då är det väldigt smidigt att ha tillgång till en enkel bärbar batteridriven lövblås som går att sätta på de flesta maskinerna, istället för att behöva åka och hämta den ryggburna eller bogserade lövblåsen som kostar tid, personal och pengar som ibland inte finns. Den sistnämnda utrustningen kräver dessutom ofta att man har tillgång till ett extra transportfordon.

Denna lilla bärbara blås är förhållandevis tyst men framförallt väldigt lätt och smidig och ligger helt i tiden när det gäller miljöhänsyn. Jag vet att den skulle vara uppskattad av både personalen på klubben och bland golfarna. Det slutgiltiga resultatet ger ett proffsigt och städat intryck samtidigt som man sparar massor av resurser och mungiporna kommer att peka uppåt på alla inblandade parter.