"Norra Pebble Beach"

Ett av våra mer minnesvärda studiebesök var till Victoria Golf Club som ligger precis utanför staden där konferensen är. Klubben bildades 1893 och är Kanadas äldsta klubb och den andra äldsta golfklubben i hela Nordamerika.

Delar av banan ligger precis vid havet och är en mix av "linksstyle" och parkbana och den kallas i folkmun för "norra" Pebble Beach beroende på läget vid havet och framför allt för att vinden alltid påverkar spelat. Banans gräs är till 100 procent vitgröe och några av greenerna är över 120 år gamla, kvaliteten är för närvarande superbra. Finbladig och täta greener som såg inbjudande ut!

Paul Robertson (vinröd mössa) banchef berättar om banan och dess historia.
Banans tre signaturhål ligger precis vid havet.
Bilderna visar de "nya" bunkrar som byggs, den vita mattan ska bl a förhindra grävande djur att förstöra kanten samt stabilisera det magra området runt om bunkern.  

Vi blev guidade av deras trevliga banchef Paul som jobbat där i 17 år och han delgav många historier kring banan och dess utveckling. De är just nu uppe i en renovering av banan gällande bunkrar då de vill återskapa den gamla stilen som det en gång i tiden såg ut. All banutveckling görs "in house" med egen personal, material och tillvägagångssätt.

Hittade dessutom dessa filmer som beskriver lite om deras jobb med banan och hur de kommunicerar med medlemmar och omvärlden, se och njut!

På återseende!

/Calle och Peter