VM-brons till flicklandslaget i golf

Det blev brons till Sverige när lag-VM i golf för flickor avgjordes i Kanada under fredagen på Marshes Golf Club utanför Ottawa. 

Det var en medalj som satt långt inne. Vi har spelat hyfsat stabilt utan att någon i laget varit på den nivå de kan vara.

Det svenska laget bestående av Linn Grant från Rya Golfklubb, Beatrice Wallin och Amanda Linnér, båda från Hills Golfklubb gjorde en bra sista rond. De lyckades ta sig förbi både USA och Italien som låg före inför avgörandet och säkrade bronsmedaljerna med ett slags marginal.

– Det var en medalj som satt långt inne. Vi har spelat hyfsat stabilt utan att någon i laget varit på den nivå de kan vara. Att ta ett brons i VM när tjejerna är antingen i uppbyggnadsperiod eller trötta efter en lång säsong är så klart ett tecken på styrka, säger Fredrik Wetterstrand coach flicklandslaget efter prisutdelningen.

– Ska man vinna en sådan här tävling behövs några riktigt låga scorer. Att någon i laget skjuter en högre score gör inget då den räknas bort. Vi hade jämna scorer och alla i laget slutade topp-10 individuellt. Det känns rättvist att det räckte till brons, säger Fredrik Wetterstrand.

Spanien blev världsmästare efter att ha tagit in åtta slag på Sydkorea vid sista ronden och därefter avgjort i särspel. Även i den individuella tävlingen blev det särspel, där avgjorde Sydkoreas Seo-yun Kwon på första särspelshålet och tog hem segern före Alessia Nobilio från Spanien.

World Junior Girls Golf Championship, vilket är tävlingens officiella namn, är öppen för spelare 18 år eller yngre och spelas över 72 hål med 18 hål per dag. I lagtävlingen räknades lagets två bästa scorer varje rond medan alla fyra ronder räknades i den individuella tävlingen.

Resultat lag
1. Spanien – 14
2. Sydkorea -14
3. Sverige -9

Resultat individuellt
1. Seo-yun Kwon, Sydkorea, – 9
2. Alessia Nobilio, Italien, -9
3. Blanca Fernández, Spanien, -7
---------------------------------------------
t7. Beatrice Wallin, Sverige, -2
t10. Amanda Linnér, Sverige, Par
t10. Linn Grant, Sverige, Par  

Länk till resultat

Kontakt:
Fredrik Wetterstrand, coach flicklandslaget
Mobil: 070-394 01 10, e-post: fredrik.wetterstrand@golf.se

Bild:
Får användas fritt och gratis, ange fotograf Svenska Golfförbundet.