Webbredaktör sökes till Svenska Golfförbundet (vikariat)

Vår webbredaktör går på föräldraledighet och därför söker vi en vikarierande webbredaktör som brinner för digital kommunikation. Tjänsten är placerad på Svenska Golfförbundets kansli i Idrottens Hus i centrala Stockholm. 

Webbredaktören är en viktig del av kommunikationsavdelningen på fem personer som ansvarar för Svenska Golfförbundets (SGF) externa och interna kommunikation, presskontakter och politiskt påverkansarbete. Webbredaktörens huvudsakliga uppgift är att ansvara för SGF:s digitala kanaler som omfattar webb, sociala medier, nyhetsbrev med mera.


Arbetsuppgifter

Som webbredaktör leder du arbetet med att planera, producera och publicera innehåll i form av text, bild och rörligt material på förbundssajten golf.se. Den primära målgruppen är golfklubbar och distriktsförbund, men sajten riktar sig även till golfspelare, journalister och andra intressenter. Du är en driven skribent som både skriver själv, redigerar andras texter och agerar beställare av innehåll. Du är också van vid att arbeta med rörlig media och kan grundläggande bildbehandling. Du håller i interna webbredaktörsmöten och stöttar kansliets olika avdelningsredaktörer inom både tekniska och kommunikativa frågor.

Webbredaktören ansvarar även för att producera och publicera relevant innehåll samt skapa engagemang i SGF:s sociala medier, främst Facebook, Instagram och YouTube. I tjänsten förekommer också andra arbetsuppgifter som pressmeddelanden, nyhetsbrev, enkätundersökningar samt att stötta marknadsavdelningen med kommunikation kring SGF:s olika partnersamarbeten. 


Erfarenhet och utbildning 

– Kunskap och erfarenhet inom digital kommunikation med minst ett års relevant yrkesmässig erfarenhet/praktik 
– Erfarenhet av att skriva för webben och skapa och publicera målgruppsanpassat innehåll på webbplatser och i sociala kanaler 
– Intresse av och kunskap om idrotten golf och gärna erfarenhet från föreningslivet, ideellt eller som anställd 
– Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
– Goda kunskaper i EPIServer eller liknande CMS-verktyg 
– Goda kunskaper i Officepaketet, InDesign och Photoshop samt gärna grundläggande kunskap i Premiere eller liknande videoredigeringsprogram
– Erfarenhet av att arbeta med Apsis eller liknande nyhetsbrevsverktyg samt Esmaker eller liknande enkätverktyg är ett plus
– Kunskap och erfarenhet inom digital marknadsföring, fotografering samt produktion av rörlig bild är meriterande 

Låter det här som något för dig? I så fall erbjuder vi en social och trevlig arbetsmiljö där vi arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål – att utveckla golfen i Sverige. Du kommer att få omväxlande arbetsuppgifter och bli en del av en kommunikationsavdelning med fokus på teamwork. Det finns också möjlighet till viss utbildning och kompetensutveckling inom de områden som rör tjänsten. Välkommen med din ansökan!


Anställningsvillkor

Tjänsten är ett vikariat på heltid under 12 månader med start den 4 september 2017. Lön enligt överenskommelse.


Ansökan

Välkommen att skicka ditt CV samt ett personligt brev där du berättar om dig själv, dina tidigare erfarenheter och vad som gör dig lämpad för tjänsten. Ansökan mejlas till susanne.persson@golf.se senast den 4 augusti 2017.


Information

Vid frågor kring tjänsten, kontakta kommunikationschef Susanne Persson, susanne.persson@golf.se, eller facklig kontakt (Unionen) Anneli Engardt, anneli.engardt@golf.se. Då det är semestertider kan svarstiden variera – men mejla så hör vi av oss så snart som möjligt.