Skandia Utvecklingsarena Golf

Skandia Utvecklingsarena Golf ger dig som tävlingsgolfare möjligheter att utvecklas tillsammans med landslagscoacher.

Landslagscoacher från Swedish Golf Team närvarar på den viktiga arenan för utveckling som Skandia Tour, Skandia Cup och Skandia JSM Klubblag är, i det vi kallar Skandia Utvecklingsarena Golf.

Varför finns utvecklingsarenan?

Vision: Mot lägre scorer.
Mål: Att öka kunskap och aktivitet gällande golfträning här och nu och utveckling på sikt.
Målgrupp: I första hand spelare men även föräldrar, tränare, ledare och andra intresserade.

Vi utgår från att utveckling alltid sker där spelarna är och i spelarna. Tävlingen är en del i den utvecklingen. När vi genom landslagsverksamheten är på högsta tournivå ser vi hur mycket de bästa tränar och att de tränar på saker som både är kortsiktiga och långsiktiga. De fyller alltså sin tid med saker som skall göra dem bättre än de som de tävlar mot. Det vill vi få spelarna på Skandia Tour att göra också. Tävlingstillfället ska vara något mer än att spela in, värma upp, spela tävlingen och sedan åka hem.

Skandia Utvecklingsarena Golf betyder bra träningsmöjligheter, inspirerande utbildning inom delar som påverkar utveckling och en chans att träffa coacher som har kunskap och erfarenhet av nästa nivå och toppnivå.

För vem är utvecklingsarenan?

Skandia Utvecklingsarena Golf är öppen för alla, spelare, föräldrar, tränare, ledare och andra som vill utvecklas för att vara med och möjliggöra fortsatta svenska framgångar på världens tourer, i majors och i OS. Det är en plats att få kunskap, inspiration och energi för alla som är del av svensk juniorgolf.

Tävlingarna på Skandia Tour och Skandia Cup är också en utmärkt plats för landslagscoacherna att se spelare tävla. Det är också ett bra tillfälle för att träffas och prata med spelare, föräldrar och tränare, i ruffen eller på träningsfältet. 

Schema 2016

 • Här kan du läsa mer om var du hittar Skandia Utvecklingsarena under året. 

Innehåll

 • Att träna när du som spelare är på Skandia Tour är lika viktigt som att träna när du är hemma. På Skandia Tour elit finns möjligheten att träna mycket och med hög kvalitet.

  Skandia Utvecklingsarena Golf – träningsmiljö

  • Trackman kommer att finnas på Grand Opening och Tour Elit 1-5.  

  • Bollväskor med Callaway - Chrome Soft för träning på närspelsområden.

  • Målringar på närspelsområden, tydlig feedback ger möjlighet till utvärdering av slag.

  • Testhäften från Swedish Golf Team, tester som landslags- och tourspelare använder.

  • Tester för puttning kommer finnas uppsatta på övningsgreen.

  • Avståndsskyltar och mål på rangen för att möjliggöra träning med hög kvalitét.

Utbildning

 • Coacher med bäst koll på hur du når nästa nivå och även toppnivå finns på plats under utvalda tävlingar, både före, under och efter arrangemanget.

  Före: Vi startar med föreläsning i samband med spelarmötet.

  Under: Dagen efter följer vi upp med att coacher finns ute på tävlingsarenan för att följa spelet men också för att prata golfutveckling. Då är det ett bra tillfälle att få svar på spännande frågor.

  Efter: Du som spelare får efter tävlingen ett mejl med frågeställningar rörande ämnet från föreläsningen. De frågorna är bra att fundera på och prata om med någon i ditt nätverk.

För mer information om utvecklingsarenan kontakta

Portättbild på Carl som har en ljusblå skjorta på sig.
Göran Söderqvist är i fyrtioårsåldern med mörkt halvkort hår. Han bär en blå tröja och man kan skymta en vit t-shirt i halslinningen.