Golftjej Sverige

Golftjej Sverige syftar till att inspirera tjejer till mer golf och stödja tjejer inom golfen. Vi vill ha fler aktiva tjejer och fler tävlande tjejer inom svensk golf.

Vår vision är att ha 50 % flickor och 50 % pojkar i golfen – då behöver vi aktivt rekrytera och göra bra verksamhet för båda.

Vi vet att det är viktigt med kompisar men att tjejer ofta är ganska ensamma på sina klubbar. Det är också viktigt att vara med i intressanta och utvecklande verksamheter och vi vill att tjejer får härliga upplevelser inom golfen. Verksamheten vi gör inom Golftjej Sverige har följande ledord: inspiration, träning & utveckling. All verksamhet vi gör vill vi ska genomsyras av dessa ledord.

Distrikt med tjejsatsningar

Bohuslän-dal, Golftjej Bohuslän dal
Göteborg, Golftjej Göteborg
Halland, Golftjej i Halland
Skåne, Golftjej Skåne
Stockholm, Golftjej Sthlm
Södermanland
Uppland
Värmland, Golftjej Värmland
Västergötland, Golftjej Västergötland
Västmanland, Golftjej Västmanland
Ångermanland, ÅGF tjejsatsning
Örebro, Golftjej Örebro
Östergötland

Distriktssatsningar

Golftjej Sverige stödjer golfdistriktsförbunden i särskilda satsningar på tjejer. För distrikten finns en möjlighet att söka idrottslyftsstöd för en tjejsatsning. Läs mer om idrottslyftstöd för tjejsatsning. På sidan framgår vilka krav som behöver uppfyllas.

Vi påminner även er som inte skickat in er verksamhetsplan för 2016 att göra det och kontakta projektledare för Golftjej Sverige - Ulrika Jorsell, ulrika.jorsell@golf.se, för att söka ett riktat stöd ur idrottslyftet.

År 2014 hade nio distrikt en särskild golftjejsatsning och 2015 13 distrikt.

Övriga aktiviteter inom Golftjej Sverige

Största Tjejlägret

Landslaget bjuder in till fullspäckade dagar av roliga golfupplevelser. Träning, spel och fys är några av aktiviteterna som står på programmet. Uttagning till Största Tjejlägret görs efter ålder och handicap. Läs mer om lägret genom att klicka här.

Supercamp region

Regionala läger där Svenska Golfförbundet och distriktsförbunden samarbetar för att inspirera spelare i åldern 13 till 15 år. Läs mer om Supercamp region.

ANNIKA Invitational Europe

20-22 juni 2017 spelas tävlingen på Halmstad GK. Annika, Sveriges mest framgångsrika golfare genom tiderna, är själv på plats som värd för tävlingen. Läs mer om ANNIKA Invitational Europe.

ANNIKA Cup

Den 18-20 juni arrangeras ANNIKA Cup på Halmstad GK. ANNIKA Cup är ett kombinerat träningsläger och lagtävling för Sveriges tolv mest lovande 12–15-åringar som arrangeras årligen i samband med att Annika Sörenstam är i Sverige. Läs mer om ANNIKA Cup.

För mer information, kontakta oss

Porträttbild av Petra Lindström med mörkbrunt axellång hår och vit tröja.
Ulrika Jorsell är i fyrtioårsåldern. Hon har blont hår och på bilden har hon håret struket bakom högra örat och håret lite framför ansiktet på vänster sida. Hon har en vit tröja på sig med en svart kofta över. Det går även att skymta ett guldhalsband som hänger över halslinningen på den vita tröjan. På bilden ler hon och tittar in i kameran med blå ögon.
Porträttbild på Linda Appelblad med axellångt hår och mörkblå tröja