Här publiceras tidningar, broschyrer och andra trycksaker för nedladdning som pdf och beställning av fysiska exemplar.

Svenska Golfförbundet producerar årligen ett antal informationsbroschyrer som riktar sig till klubbar, anläggningar, organisationer och övriga Golfsverige med syfte att inspirera och informera om förbundets verksamhet och golfen i Sverige. 

De digitala versionerna är fria att använda på hemsidor, i nyhetsbrev eller i andra digitala kanaler.

Fysiska exemplar av broschyrerna kan beställas här.

Framsida till tidningen Golfnyttan 2-2016. På framsidan syns ett antal rubriker för tidningen och en bild på bostadsminister Peter Eriksson som citeras: "Idag är golfen mer accepterad i Miljöpartiet"

Golfnyttan 2-2016

I tidningen Golfnyttan nummer 2-2016 som kom ut i november kan du bland annat läsa bostadsminister Peter Erikssons krönika om hans förhållande till golfen. Kristina Hagström, hälsostrateg på Skandia, intervjuas om golfspelets stora fördelar som friskvård och Bokskogens GK berättar om jämställdhetsarbetet Vision 50/50.

Ladda ner här 

Framsidan till tidningen Golfnyttan nummer ett 2016.

Golfnyttan 1-2016

Tidningen Golfnyttan handlar om golfens roll i samhället med fokus på friskvård, turism och miljö. I nummer 1-2016 som kom ut i juni läser du bland annat om golfen och Korpen som pratar livslång idrott i Almedalen, Vision 50/50-ambassadören Carin Kochs recept på jämställdhet och en krönika om organisationsutveckling av framtidsanalytikern Troed Troedson.

Ladda ner här

Framsida till broschyren Indexering av golfhål. Rubriken är "Indexering av golfhål - så gör golfklubben".

Indexering av golfhål

Indexeringen av hålen under en 18-hålsrond är en förutsättning för matchspel. I kampen spelare mot spelare tävlar man om varje hål, att vinna det, dela eller förlora. Lär dig mer om indexering av golfhål - vad som gäller och SGF:s rekommendationer.

Ladda ner här

Faktabroschyr för EGA handicapregler 2016.

EGA handicapregler 2016

En överskådlig förklaring till hur handicapreglerna fungerar och hur ansvaret fördelas mellan spelaren, klubben och Svenska Golfförbundet. Tillsammans lyfter vi golfen!

Ladda ner här

Framsidan till broschyren "Vision 50/50 - på väg mot ett jämställt golfsverige".

Vision 50/50

Att göra golfen mer jämställd och inkluderande är en av de viktigaste utmaningarna inom svensk golf. Här ges en inblick i Vision 50/50, Svenska Golfförbundets långsiktiga förändringsarbete för fler kvinnor som spelare och i ledande positioner. 

Ladda ner här

Faktabroschyr om verksamhetsinriktningen 2017-2018.

Verksamhetsinriktning 2017–2018

En sammanfattning av Svenska Golfförbundets verksamhetsinriktning 2017–2018 som lättöverskådligt presenterar förbundets vision, prioriteringar och målsättningar som fastställdes vid förbundsmötet i april 2016.

Ladda ner här

Faktabroschyr för Golfäventyret.

Golfäventyret

En presentation av barnens resa i golfen – vägen från att vara ny till att sig ner till handicap 36 genom anpassade banor och roliga utmaningar.

Ladda ner här

Framsida till broschyren Golfäventyret i skolan. På framsidan syns två barn som spelar golf i en idrottshall med golfklubba och innebandyboll.

Golfäventyret i skolan

Denna broschyr ger idrottslärare och fritidspedagoger möjligheten att ge barn en rolig introduktion till golf. Vi har lagt upp två olika lektionspass (50 och 90 minuter), och du hittar övningar och information om Golfäventyret i skolanväskan samt praktiska tips för att genomföra en rolig och stimulerande idrottslektion med dina elever. 

Ladda ner här

Framsida till broschyren Checklista för ledare - så coachar du barn på tävlingar.

Checklista för ledare

Den här checklistan innehåller handfasta tips till ledare som anordnar tävlingar för barn. Här tar vi upp vad du bör tänka på när du coachar. 

Ladda ner här

Faktabroschyr för Golfen i siffror.

Golfen i siffror

En faktabroschyr med statistik, information och kuriosa om vår idrott som är en av Sveriges största idrotter.

Ladda ner här

Framsida till broschyren Idrottsgymnasier för golf 2016-2017.

Idrottsgymnasier för golf 2016-2017

Kombinera studier med elitgolf. Läs om de två riksidrottsgymnasium (RIG) och 22 nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) som erbjuder en möjlighet att kombinera en golfsatsning med gymnasiestudier. Utbildningarna är certifierade av Svenska Golfförbundet och Riksidrottsförbundet och verksamheten sker i nära samarbete med landslagscoacherna från Swedish Golf Team. 

Ladda ner här