Så anmäler du dig

Olympiagolfen spelas mellan 1 juni och 31 augusti. Fram till 10 augusti kan du anmäla dig till tävlingen där du har chans att vinna en resa till OS i Rio 2016.

Hur anmäler jag mig till Olympiagolfen?
Via Min Golf. Saknar du ditt Golf-ID kontaktar du din hemmaklubb och saknar du ditt lösenord finns information om hur du beställer nytt på Golf.se vid Min Golf inloggningsruta.
Anmälan via Min Golf startar 23 maj. Anmälningsavgiften är 475 kronor per år och betalas direkt i Min Golf med kort.

Vad är Min Golf ?
Min Golf är en tjänst för dig som spelar golf och som är medlem i en svensk golfklubb ansluten till Svenska Golfförbundet (SGF) och Golfens IT-system (GIT). Du kan se det som din verktygslåda för ditt golfspelande. I den kan du hantera dina adressuppgifter, boka starttider, ändra din handicap och anmäla dig till tävlingar. I Min Golf kan du också beställa medlemskort, skriva ut ditt handicapbevis och bocka bort om du inte vill ha utskick från din golfklubb, distriktet eller Svenska Golfförbundet. Du loggar in med ditt Golf-ID och ditt lösenord via inloggningsrutan som finns på förstasidan på Golf.se.

Vad kostar det att spela Olympiagolfen 2012 och vad ingår?
Anmälningsavgiften är 475 kr per år inklusive numrerad bagbricka. Det berättigar dig till spel i Olympiagolfen, delta i veckans tävlingar, möjlighet att skapa och bli inbjuden till egna leaderboards.

Sverigefinalen
Om du placerar dig bland de 25 främsta i din klass tar du dig till Sverigefinalen som spelas på Barsebäcks Golf & Resort den 17-18 september 2012. SGF ansvarar för tävlingen och bjuder på spel, lunch och middag den 17-18 september. Sverigefinalister ansvarar och bekostar resa, övernattning och inspel.
I Sverigefinalen kan du sedan kvalificera dig till Grand Final.

Är Grand Final i samband med Camp Sweden personlig eller kan jag ta med en kompis?
Grand Final-resan är personlig. Om du kvalificerar dig och ej kan resa övergår Grand Final-resan till nästkommande person i resultatlistan.

Kan jag anmäla mig när jag vill eller är sista dagen 1 juni?
Du kan anmäla dig till Olympiagolfen mellan perioden 23 maj till 10 augusti på Min Golf. Första speldag är 1 juni och sista speldag 31 aug. Du kan även köpa presentkort som berättigar till spel i Olympiagolfen. Utmärkt gåva till födelsedagar, uppvaktningar eller till kunder eller anställda. För mer info om presentkorten se Presentkort.

Vad är "Veckans tävlingar"?
Olika tävlingar i Olympiagolfen som är separerade från huvudtävlingen. Exempel på Veckans tävlingar kan vara vilka som spelat flest ronder under en vecka, vilka som leder en specifik vecka i de olika HCP-klasserna och vilka som blev månadens vinnare i de olika klasserna.

Hur registrerar jag mina HCP-ronder och Olympiagolfronder?
Din HCP-rond registrerar du som vanligt i Min Golf och menyvalet Min HCP. För att registrera en Olympiagolfrond måste du först registrera ronden som en HCP-rond. Ronden måste vara spelad över 18 hål. Golfens IT-system (GIT) via Min Golf kommer ej tillåta att ett 9-hålsvarv som är HCP-påverkande rond senare blir registrerad som en Olympiagolfrond.
Efter registreringen av din rond, kan du via olympipagolf-sidan i Min Golf, lägga till den ronden i Olympiagolfen.

Måste jag föranmäla till receptionen när jag bokar tid att jag spelar en Olympiagolfrond?
Nej

Var kan jag få mer information om Regler för golfspel?
Se http://www.golf.se/SGF/Regler-Hcp/Handicapregler

Vad händer om jag sänker mitt HCP? Byter jag tävlingsklass?
Den klass du tillhör vid anmälningstillfället till Olympiagolfen kommer du att tillhöra hela tävlingsperioden, oavsett om du sänker eller höjer ditt HCP som innebär annan klass i Olympiagolfen.

Vad händer om jag gör en förflyttning från klass 1 till klass 2 eller från klass 2 till klass 1?
Om du vid anmälningstillfället ej tillhör klass 1 men sänker dig under tävlingsperioden till klass 1 så förblir du i den klass du blev anmäld till vid anmälan. Om du sänker dig till klass 1 har du möjlighet att registrera upp till tio "Tävlingsronder i Olympiagolfen" som ej är anordnade av någon SGF-ansluten golfklubb. Klass 1-spelare måste föra scorekort och lämna till hemmaklubbens reception för arkivering. Om du vid anmälningstillfället tillhör klass 1 och under tävlingsperioden höjer ditt HCP till klass 2 gäller de regler för klass 2, det vill säga föranmäld sällskapsrond som blir HCP-rond och därmed giltig som Olympiagolfrond.

Finns det någon tidsgräns när jag kan registrera en Olympiagolfrond?
Du kan när som helst under tävlingsperioden registrera dina Olympiagolfronder, det vill säga resultat visas automatiskt på alla leaderboards. Det är spelarens totala resultat i Olympiagolfen som visas, inte resultat från att spelaren blivit tillagd på leaderboarden.

Av: Lina Hoof
lina.hoof@golf.se

Publicerad: 2012-06-14

Annonser

Partners: