5de4015246e5c

Tournytt

Linda slog 51 meter längre med sin nya utprovade driver

Queen of Distance på Vallda

Text: Martin Strömberg • 2018-08-13 Uppdaterad 2019-12-12
Linda slog 51 meter längre med sin nya utprovade driver

 

Det handlade väldigt mycket om längd från tee när Callaway körde sitt Kings of Distance på Vallda utanför Kungsbacka under söndagen.

Över 100 deltagare fick tips och råd av Longdriving-legenden Joe Miller, svenske Europamästaren Emil Rosberg och femfaldiga Världsmästaren Sandra Carlborg.

Och köerna till testområdet var långa, alla ville göra en customfitting.

Deltagarna fick testa sin egen driver mot helt nya modeller.

– Det är ju naturligtvis stor skillnad på hur mycket man kan tjäna på en customfitting men det skadar ju inte att jämföra, säger Fredrik Brandt på Callaway.

I snitt tjänade deltagarna på KoD drygt tio meter och allra värst var Linda Andersson som tjänade hela 51 meter jämfört med sin gamla driver, som faktiskt också var utprovad och bara ett år gammal. 

– Jag är så himla glad och verkligen inget jag förväntade mig. Men jag kände direkt i tyngden på klubban att det var helt annorlunda. Det var mer tryck i den här, berättar hon.

– En del av förklaringen är nog att jag precis börjat med golf igen efter 20 års paus när jag provade fram den andra klubban och nu har jag spelat ganska mycket i år.

Enligt Fredrik Brandt är det många parametrar som spelar in hur mycket man kan tjäna på en utprovning. Och vilka ingångsvärden man utgår ifrån.

– Ofta är det lättare att hitta längd hos spelare med hög svinghastighet men en customfitting kan ju också handla mycket om att minska skruv och få bättre precision.

Här nedanför kan ni se klipp från Callways customfitting på Vallda.

 

 


Text: Martin Strömberg • 2018-08-13
TournyttCallaway KOD
Scroll to Top