Hål 16 på Antalayas Sultan-slinga. Foto: Paul Thomas/Getty Images

Leva

En toppresort i Turkiet

Resedrömmarna är stora i vintermörkret och reseexperten bjuder på veckans tips. Till exempel den allra bästa resorten i Belek, två fina banor på Azorerna och några mer okända parkbanor i Skottland.

Text: Fredrick Månsson • 2014-11-21 Uppdaterad 2014-11-21

Läs alla restips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen.

Här hittar du alla frågor & svar.

Fråga ResebloggenVilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela i?
Ställ dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson som från i år (2015) svarar via Resebloggen.

Mejla på resebloggen@golf.se

 

 FRÅGA: Vi är ett gäng som ska till Turkiet hösten 2015. Vi vill ha den bästa golfen och hotellanläggningen. Vart? 

SVAR:Enligt mig så är Kempinski den bästa hotellresorten i Belek som ligger strax öster om Antalya. De flesta resorts därnere skyltar med att de är femstjärniga men det där ska man ta med en nypa salt. Jag har varit på ställen som skyltar med det, men inte varit bättre än ett småsunkigt motorvägshotell. Kempinski är dock top-of-the-line. Bästa banan i Belek är enligt mig Antalya GC Sultan Course som ligger rakt över gatan från Kempinski. Den testar er hela vägen runt och vill ni få tillbaks lite självförtroende så spela systerbanan Pasha med par 69. Granne med dessa två ligger National GC som är äldsta banan i Belek. Otroligt Augusta-inspirerad och det känns som att kliva in i en annan värld när man åker in där. Banan är fin som snus. (Publicerad 2014-11-21)

 

FRÅGA: Vi skulle vilja resa till Azorerna (Sao Miguel) för att uppleva ön och spela golf. Vi är två nybitna spelare (aktiva 2 år) med hcp 35. Vad tror du om att åka i februari-mars? Med tanke på väder/klimat, speltryck på de båda banorna samt övriga faciliteter som kan vara av värde? Vi har förstått att det är lågsäsong under vinterhalvåret, men helt klart spelbart.
Vi siktar också på Skottland, där vi ska besöka destillerier på Islay och kombinera med golfspel. Har du några tips när det skulle vara lämpligast att resa dit med tanke på väder/klimat, golfsäsong och tillgång till lämpliga banor för vår handicap?

SVAR: Azorerna är ett ställe jag verkligen gillar. På Sao Miguel finns det två banor som ligger cirka 25-30 minuter från varandra. De heter Furnas och Batalha. Batalha är strået vassare av de två men generellt sett är det samma typ av banarkitektur på båda tycker jag. Båda två har riktigt trevliga klubbhus med bra inhemskt käk. Batalha, som ligger 10 minuter från flyget, har 27 hål medan Furnas har 18. Batalha är mer kuperad. Aldrig något vidare tryck på banorna. Kan komma lite turister då och då men mer är det inte.
Vad gäller Skottland skulle jag sikta in mig på lite schysta parkbanor inne i landet. Dels är de oerhört trevliga de flesta av dem, dels är trycket på vardagar inte jättestort. Kanske passa på att lira oerhört vackra Pitlochry eller Kingussie. Ett annat alternativ i samma område kan vara Newtonmore. Området jag menar ligger mellan Inverness och Dundee. Vackert landskap är det minsta man kan säga. (Publicerad 2014-11-21)

 

FRÅGA: Vi är ett gäng på åtta som planerar att besöka antingen Dublin eller Edinburgh sommaren 2015. Ska vi boka allt själva, via hemsidor till banorna, hotell och flyg? Eller ska man vända sig till en researrangör från Sverige? Vi har också varit i kontakt med engelska researrangörer. Prismässigt kan det skilja ganska mycket mellan alternativen. Vad tror du är bäst att göra?

SVAR: Allt beror, skulle jag säga, på hur resvana ni är. Allt går att fixa på egen hand och om man anlitar en tredje part så är det ju alltid ytterligare ett led som ska tjäna sina pengar. När det gäller så lättbokade länder som Skottland eller Irland så kan man utan svårigheter klara av det solokvist. Nackdelen med förbetalda paket är ju att friheten minskar betydligt om man vill göra en detour eller hitta på något annat. (Publicerad 2014-11-21)

 

FRÅGA: Vad tycker du om PGA Catalunya som weekendresmål? Vi är fyra killar med hcp 4-25.

SVAR: Det tar drygt en timme att köra upp till PGA Catalunya från flygplatsen i Barcelona, vilket man ska ha i åtanke när man bokar flyg. Det krävs ett riktigt tidigt morgonflyg från Sverige för att hinna klämma in en runda innan mörkret faller. Dock är anläggningen riktigt, riktigt bra. Helt klart värd en resa! Två banor, bra träningsmöjligheter och ett fint hotell. Närliggande Girona är tillräckligt stort för att kunna erbjuda lite nattliv och vill ni klämma in en annan bana eller två kan jag rekommendera Emporda eller erkänt fina Pals GC. En bana av det äldre snittet i precis närhet till havet. (Publicerad 2014-11-21)

 

FRÅGA: Vi ska till Malaga i februari/mars 2015 i egen regi. Vet du vart man ska vända sig för att ordna ett greenfeepaket i trakterna kring Malaga?

SVAR:Jag brukar använda sajten www.greenfeesdirect.com för att fixa bra och billiga greenfees när jag själv är ute och reser. Testa, de är seriösa anser jag. (Publicerad 2014-11-21)


Text: Fredrick Månsson • 2014-11-21
LevaNyheter
Scroll to Top