Timrå GK utanför Sundsvall. Foto: Timrå GK

Leva

Spelvärt runt Sundsvall

Från Norrland till Qatar. Frågeskörden om bra banor rör sig över ett stort geografiskt område denna omgång. På Sundsvalls GK hittar man flest trädarter i hela Sverige och på Doha GC har golfaren sitt på det torra.

Text: Fredrick Månsson • 2014-08-06 Uppdaterad 2014-08-06

Läs alla tips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen.

Här hittar du alla frågor & svar.

Fråga ResebloggenVilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela i?
Ställ dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson som från i år (2015) svarar via Resebloggen.

Mejla på resebloggen@golf.se

FRÅGA: Vi ska bila Stockholm-Luleå t o r och tänkte spela golf efter vägen, ett extra plus om man kan bo vid banan, har du några tips?

SVAR: Jag gillar Sundsvalls GK och Timrå GK skarpt utanför Sundsvall. Några andra sköna och trevliga alternativ kan vara Skellefteå GK och Umeå GK som är två klassiska svenska banor. På vägen hem kan ni klämma in Söderhamn eller Hudiksvall som är två korta banor i typisk norrlandsnatur med allt vad det innebär i form av topografi. En rolig anekdot vad gäller Sundsvalls GK så har den banan flest antal trädarter på sin bana i hela Sverige. (Publicerad 2014-08-06)

 

FRÅGA: Vi är ett gäng som ska åka till Qatar och bevista VM i handboll i januari 2015. En del vill spela golf och cirka 5 rundor är önskvärt under dessa 10 dagar. Kan du ge oss några rekommendationer? Jag har läst att det finns tre banor och vi kommer att bo i gamla delen av Doha. Ska vi spela på flera av banorna eller koncentrera oss på den bästa/närmaste? Finns det någon svensk arrangör med golfresor till Qatar?

SVAR: Jag tror inte att speciellt många av de stora drakarna har Qatar i sitt utbud men jag hittade Orientenresor som har golfresor dit. Hur de är som researrangör har jag ingen aning om dock. Doha GC är ju banan man årligen använder för ET-tävlingen Qatar Masters och den är ju en riktig mästerskapsbana med allt vad det innebär. Lira den så har ni ert på det torra. Den lär ju även vara i absolut toppskick i januari då ET-tävlingen ligger precis om hörnet. (Publicerad 2014-08-06)

 

FRÅGA: Vi överväger att resa till Wales med lätt packsäck innebärande att vi ej tar med utrustningen. Hur fungerar det när det gäller att ha chans att hyra klubbor tillsammans med greenfeen? Vi spelar gärna i en lugn och avspänd miljö, det behöver inte vara några kändisbanor. Har du några tips? Något annat du vill skicka med oss, vi är vana resenärer men har bara spelat golf i Sverige.

SVAR: Utmed den norra kusten i Wales så finns det några riktiga finingar som är otroligt spelvärda. Erkänt fina Prestatyn GC är en av dem. Klassisk gammal bana i typisk brittisk natur. En bit längre in i Wales ligger en skön 9-hålsbana som heter Old Colwyn GC. Ni kanske tänker att “va tusan ska vi till en 9-hålare för”, men den är riktigt kul och så får man ju två varv inom fyra timmar också… Vid Conwy ligger Llandudno GC och Conwy GC. Dessa två kan ni ta om ni har tid och lust. Två välskötta banor med några riktigt fina och utmanande hål. (Publicerad 2014-08-06)

 

FRÅGA: Jag och en polare ska göra en roadtrip i december. Vi hade tänkt vara borta tre veckor och resan går med bil från Miami till San Fransisco. Har du några bra tips på banor vi borde spela? Vi är båda duktiga golfare, hcp 0 och 2, så vi uppskattar lite mer utmanande banor men det är absolut inte nödvändigt. Vill få in någon lite mer känd bana men du har säkert även några bra tips på lite mindre kända banor?

SVAR: Ja, det är en sträcka som heter duga och helst skulle jag vilja att ni omformulerar frågan och riktar in er på någon speciell stad eller stat, så kan jag tipsa utifrån det. Frågan är svår att greppa annars. Ska ni åka via Dallas eller Houston, via Memphis eller Atlanta osv? Överlag så håller banorna som inkluderas i TPC-konceptet oerhört hög kvalitet. (Publicerad 2014-08-06)


Text: Fredrick Månsson • 2014-08-06
LevaBanor & resorNyheter
Scroll to Top