Nu går det att boka en resa till St Andrews med garanterad starttid på Old Course. Foto: Getty Images

Leva

Garanterad starttid – på Old Course

Har du och dina kompisar en dröm om att spela ett varv på Old Course? Nu kan ni köpa en resa med garanterade starttider.

Text: CM Hellsten • 2014-04-15 Uppdaterad 2014-04-15

De allra flesta golfare vill någon gång i livet göra pilgrimsfärden till golfens vagga och spela en rond på St Andrews gamla bana.
För dem som uppfyller handicapkravet (24 för män och 36 för kvinnor) finns det olika sätt att få till den eftertraktade ronden.
1) Ansök om en tid i det avancerade reservations-systemet i början av september för att ha en chans att spela följande år.
2) Var med i lotteriet där starttider dras 48 timmar i förväg. Hälften av starttiderna förmedlas på detta sätt.
3) Gå fram till startkuren tidigt på morgonen den aktuella speldagen och hoppas få plats i bollar där det finns ledigt utrymme.
4) Köp ett golfpaket hos The Old Course Hotel.

Eller så åker du med en svensk golfresearrangör som kan garantera en starttid.
Golfstore Travel har i flera säsonger haft fyra stycken fyrbollar i sitt utbud.
– Vi har fått bra respons och de paketen försvann rätt snabbt. Folk blir eld och lågor när de hör att det finns garanterade starttider. Många som åker till St Andrews får ju spela ändå om de har lite tålamod men det är rätt vanligt att de som hör av sig till oss vill ge bort en starttid i tillexempel 50-årspresent. Eftersom vi mest jobbar med gruppresor där man åker med en pro så har vi inga Old Course-paket i år men det kan absolut bli aktuellt att ta upp det igen. Vi har fått en del förfrågningar, säger Claes Thenfors på Golfstore Travel.

Småländska Berglund Travel har dock en paketlösning för 2014. Resan sker 31 augusti till 4 september och 12.30 onsdagen 3 september infaller det magiska klockslaget.
– Vi har bokat tiden som en komplett fyrboll men det går även bra att sälja den till två plus två från olika grupper. September är en bra månad att åka till Skottland med tanke på att Ryder Cup arrangeras på Gleneagles några veckor senare. Vi har haft resor med garanterade starttider till Old Course tidigare, kommer att ha det även i fortsättningen och det går redan nu bra att boka in sig för 2015, säger resebyråchefen Patrik Berglund.

I paketet ingår fyra nätters boende, frukost, transfer till och från flygplatsen i Edinburgh, greenfee på Eden Course, Jubilee Course samt Old Course. Pris: 13 180 kronor per person. Kostnaden för själva flyget tillkommer.

Hos Berglund Travel ligger Skottland fyra på försäljningslistan efter Portugal, Spanien och Turkiet.
För mer info: www.berglundtravel.se

Bild 1131082


Att boka ett golfpaket på Old Course Hotel är en annan väg till banan. 


Text: CM Hellsten • 2014-04-15
LevaNyheter
Scroll to Top