Seung-yul Noh var felfri första dagen på TPC Boston. Foto: Getty Images

Följa

Noh i topp med 62:a

Jonas Blixt inledde starkt, Tiger Woods var strålande men de hamnade som alla andra i skuggan av den unge koreanen Seung-yul Noh den första dagen i Deutsche Bank Championship i Boston.

Text: Jörgen Ohlson • 2012-08-29 Uppdaterad 2012-08-29

Deutsche Bank Championship

Datum: 31 augusti-3 september
Bana: TPC Boston, Norton, MA
Prispengar: 8 miljoner dollar
Titelförsvarare: Webb Simpson

Startfält
Starttider
Aktuell ställning

FedEx Cup Ranking

TV-TIDER (Viasat Golf)
Fredag 31/8: 20.00-00.00
Lördag 1/9: 20.00-00.00
Söndag 2/9: 19.00-00.00
Måndag 3/9: 17.30-00.00

Seung-yul Noh gjorde nio birdies och levererade en bogeyfri 62-rond och är i ledningen närmast före amerikanen Chris Kirk.

– Everything good today, var Nohs kommentar till sin fenomenala rond.

21-åringen från Sydkorea, som vann sin första titel på Asian Tour vid 17 års ålder, säkrade sin PGA Tour-licens vid kvalskolan i december och gör sitt första år på touren. Han tränas av Sean Foley och är alltså under samma beskydd som Tiger Woods, Hunter Mahan och Justin Rose.

– Noh är en bra och ambitiös grabb. Om Foley säger åt honom att göra en sak tusen gånger går han hem och gör det tusen gånger, sa Hunter Mahan.

Tiger Woods startade tidigt (på tionde hålet) och han lade i högsta växeln från början. Han drog fördel av det perfekta vädret och de mjuka greenerna på TPC Boston och gjorde sex raka birdies från hål 18. Hans enda bogey kom på sista hålet, banans nionde.

Tigers 64-rond räckte länge till ledning. Vid dagens slut var han delad trea tillsammans med sina landsmän Jeff Overton och Ryan Moore.  

Världsettan Rory McIlroy är med i kampen från början den här veckan. Nordirländaren, som inte alltid var på fairway, delar sjätteplatsen efter en 65-rond där han emellanåt briljerade med strålande ruffslag

Stark inledning av Blixt
Jonas Blixt fick precis som förra veckan en utmärkt start. Värmlänningen är tillbaka med full kraft efter den revbensskada, som höll honom borta från tävlingsbanan större delen av sommaren.

Nu inledde Jonas med en bogeyfri 67:a och parkerar på delad tionde plats. Ronden innehöll två birdies och en eagle på det nykonstruerade 18:e hålet.

För Jonas gäller det i första hand att vara topp 70 på FedEx Cup-rankingen på söndag kväll. Det är vad som krävs för att han ska få vara med i nästa veckas tredje slutspelstävling, BMW Championship i Indiana. Just nu ligger Jonas på 64:e plats på den rullande rankingen.

Carl Pettersson, den andre svensken i fältet, hade en mer försiktig öppning och ligger delad 56:a en efter en parrond (71). Carl är redan klar för spel nästa vecka och sannolikt även till den stora finalen, Tour Championship, 20-23 september.

Svensktrio fem efter

Text: Jörgen Ohlson • 2012-08-29
FöljaNyheter
Scroll to Top