Quicken Loans National – Final Round

Följa

Solid svenskinsats i USA

Både David Lingmerth och Carl Petterson utmanade länge.Men svenskarna fick ge sig på slutet mot amerikanen Troy Merritt som tog sin första seger.

Text: Svensk Golf • 2015-08-03 Uppdaterad 2015-08-03

Det blev ingen seger för svenskarna i Gainesville, Virginia. Men väl två fina placeringar och massor av fina rankingpoäng för både David Lingmerth och Carl Pettersson. Svenskduon såg länge ut att kunna utmana om segern och Lingmerth var bara två slag bakom med ett par hål kvar.

Men en stark avslutning av segraren Troy Merritt samtidigt som puttarna inte riktigt ville droppa för svenskarna innebar att seger nummer två för smålänningen får vänta. Och seger nummer sex för Pettersson.

– Jag spelade bra utan att göra något fantastiskt. Att ändå kunna vara med och slåss om segern känns riktigt bra, sa Lingmerth till tourens hemsida efter tredjeplatsen.

Han gick sista ronden på 69 slag, två under par, en dag då banan spelades lite tuffare än tidigare under veckan. Framförallt sista nio var tuffa med vinden ordentligt i ansiktet på några av hålen. Framförallt tolvan och femton spelades långa.

– Gjorde inget jättebra och inget dåligt. Det är klart att jag önskar att jag hade fått i några till på greenerna men en solid vecka för mig överlag. Jag är glad för Troys skull att han verkar knyta ihop detta.

Bild 1116729

Carl Pettersson gjorde också ännu en stabil tävlingen och hans fina form verkar hålla i sig. En treputt på sista gjorde att han fick dela fjärdeplatsen med fem andra men han avancerar ändå 18 placeringar på FedEx-listan till en 72:a plats. Lingmerth klättrade också från 34:e till 22:a plats.

Segerns i Quicken Loans gick alltså till 29-åriga Troy Merritt. Han var under press hela sista ronden men när Bill Haas hamnade i problem sista nio och föll ifrån styrde Merritt sitt spel med säker hand och avslutade med en mäktig järnåtta som höll på att gå i på 16:e och en snygg birdie från tio meter på sista hålet.

Bild 1116731

Han bröt i och med segern en svit med fem missade kvalgränser och tog sin första seger i sin 96:e start.

– Med den kvalitén på spelet härute hade jag kunnat spela en hel karriär utan att vinna. Jag har spelat bra länge men har känt att något litet saknats för att nå hela vägen. På rangen i måndags hittade jag en liten detalj i greppet som gjorde att jag kunde svinga lite friare och det var allt som behövdes, berättade Merritt.

Tiger Woods avslutade bra med en 68:a och slutade på delad 18:e plats.

Den tredje svensken som klarade kvalet, Jonas Blixt, hade 69 slag sista dagen och delade 30:e plats.


Text: Svensk Golf • 2015-08-03
FöljaNyheter
Scroll to Top