Jens Fahrbring har inlett säsongen lovande och delar fjärdeplatsen efter första dagen i Tjeckien Foto: Getty Images

Följa

Fyra svenskar topp-tio i Tjeckien

Under en perfekt dag för att göra bra resultat tog svenskarna chansen.Fyra svenskar är bland de tio främsta efter första dagen av Czech Challenge.

Text: Martin Strömberg • 2015-05-28 Uppdaterad 2015-05-28

Föörutsättningarna för låga scorer var snudd på optimal med fint lugnt väder och en mottaglig bana som spelades hyfsat lätt. Björn Åkesson och Jens Fahrbring tog chansen och dundrade runt Golf & Spa Kunetická Hora sex under par.

Åkesson är på delad 26:e plats på CT:s order of merit och en bra plcering skulle lyfta honom in bland de 15 som får ET-kortet när säsongen väl summeras i höst. Han hade fem birdies, en eagle och en bogey i kortet första dagen.

– Det var perfekta förhållanden att skjuta lågt idag. Jag spelade stabilt och bra hade dessutom en het putter. En bra dag på jobbet helt enkelt, sa Åkesson till Svensk Golf.

Jens Fahrbring har också inlett säsongen skarpt och är 28:a på order of merit. Han har en sjätteplats i Kenya som bästa placering och han vill självfallet också ta sig till ET utan att behöva åka till kvalskolan i höst.

– Spelet kändes bra idag så det var kul. Jag missade visserligen några korta birdieputtar första nio men hade bra tålamod hela varvet. Jag fick i en bra birdie på 13 och sedan avslutade jag bra och satte upp den nära på både 15 och 18. Kul att avsluta bra, sa bogeyfria Fahrbring till Svensk Golf.

Också Steven Jeppesen och Jacob Glennemo inledde starkt med varsin 67:a (-5) och duon delar niondeplatsen. Jesper Billing gick fyra under par (68) och är delad 15:e.

En brittisk trio bestående av engelsmännen Steven Brown och Ross McGowan tillsammans med skotten Jamie McLeary, leder efter första dagen på 65 slag.

Övriga svenskar:

d29 Joel Sjöholm (69)

d50 Sebastian Söderberg och Pontus Widegren (70)

d89 Alexander Björk (72)

d118 David Palm och oskar Henningsson (74)

d138 Fredrik Andersson Hed (76)


Text: Martin Strömberg • 2015-05-28
FöljaNyheter
Scroll to Top