Robbert Karlsson knyter näven efter sin sänkta par-chipp på 17:e hålet Foto: Getty Images

Följa

Robbans dubbla segrar

Först slog han ut sin landsman och sedan hemmafavoriten.Robert Karlsson trivs med matchspel och är klar för semifinal i Skottland.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-01 Uppdaterad 2015-08-01

Saltire energy Paul Lawrie Match Play

Bild 1116674

Datum: 30 juli – 2 augusti

Bana: Murcar Links, Aberdeen, Skottland

Segersumma: 171 000 euro

Dag ett:

Bra svenskdag i Skottland

Dag två:

Svenskmatch i Skottland

Ställning

Race to Dubai

Världsranking

Starttider andra ronden

Det blev en svängig förmiddagsmatch mellan de två kvarvarande svenskarna Johan Carlsson och Robert Karlsson. Den äldre Karlsson fick en smakstart med Johan hade svårt att få spelet att stämma inledningsvis och efter fyra hål var “Robban” fyra upp. 

– Jag fick en dålig start och hade inget flyt alls faktiskt men kämpade tillbaka fint efter nio hål, berättar Johan.

I det skedet hade Carlsson gjort birdie, birdie, eagle och då var ledningen nere i ett hål och matchen helt oviss igen. Men sedan kom bekymmer igen på tian för göteborgaren.

– Jag slog bort bollen och tappar momentumet jag hade där. Men Robban spelade jättefint idag och gjorde inga större misstag alls egentligen. Jag önskar bara att jag kunde gett honom en bättre match.

Bild 1116672

På eftermiddagen ställdes Karlsson mot den skotska hemmafavoriten från Aberdeen, Richie Ramsay, som tidigare under dagen slagit ut dansken Morten Ørum Madsen.

Det blev en stentuff match för Karlsson, som dock visade underbar kyla och matchvinnarinstinkt när han först rullade i en femtonmetersputt på 16:e och sedan satte en ganska lurig chipp på 17:e. På artonde kunde han sedan tvåputta från fyra meter för seger.

– Matchspel kändes lite som det som behövdes just nu efter några dåliga veckor. Det friar upp lite och man har inte med sig dåliga slag hela veckan.  Känns kul att spela och rolig bana för matchspel, säger Karlsson till Svensk Golf.

I semifinalen på söndagsförmiddagen möter Robert Karlsson sin gamla lagkamrat från Ryder Cup, David Howell från England.

Den andrasemifinalen spelas mellan skotten Marc Warren och thailändaren Kiradech Aphibarnrat.


Text: Martin Strömberg • 2015-08-01
FöljaNyheter
Scroll to Top