Henrik Stenson tänkte mer på Kurt Wallander än på sin halvmetersputt under första dagen av The Barclays Foto: Getty Images

Följa

Polisen störde Stenson

Golf handlar mycket om fokus på rätt saker.Under första ronden av The Barclays hamnade Henrik Stensons tankar på irrvägar.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-28 Uppdaterad 2015-08-28

The Barclays

Bild 1117129

Datum: 27-30 aug

Bana: Plainfield CC, Edison, New Jersey

Titelförsvarare: Hunter Mahan, USA

Vinnarcheck: 1 485 000 dollar

FedEx Cup

Världsranking

Svenskar i fältet:

Henrik Stenson (-2)

Jonas Blixt (+2)

Carl Pettersson (+6)

David Lingmerth (+8)

Det blev till slut 68 slag (-2) och en klart godkänd inledning av årets Fedexcup-slutspel för den svenska världsnian, som vann Fedexcup för två år sedan.

Men om han inte blivit störd av en svensk polis vet man inte hur många under han kunnat gå. Han inledde nämligen med fyra raka birdies men på hemvägen tapppade han skärpan lite grann. Konstiga tankar kom upp i huvudet vid fel tillfällen.

– Ja, lustigt nog missade jag en putt på 50 centimeter när jag stod och tänkte på att jag hade ett halvt avsnitt kvar av Wallander-serien som jag kollat på. Uppenbarligen är koncentration på rätt saker en grej som man bör hålla noga på, berättar Stenson för Svensk Golf och skrattar.

Men den lilla fokuseringsmissen verkar inte tynga svensken särskilt mycket. Spelet under första dagen av första tävlingen i Fedexcup-slutspelet såg nämligen ganska bra ut. Mycket fungerade och han tog bland annat 0.9 slag på fältet på greenerna. Trots den missade Wallander-putten.

– Överlag var det ganska okej. Jag missade väl några fairways på sista nio men ändå stabilt.

Ronden på två under räcker till en delad 18:e plats och ett avancemang på listan till en 36:e plats om detta skulle stå sig hela tävlingen vilket ju är högst osannolikt. Svensken vill nog fortsätta uppåt på resultatlistan på en bana som borde passa hans spel ganska bra med en hel del mellanjärn och långa järn in mot greenerna.

Jonas Blixt var länge under par men tre raka birdies på hål 10-12 följdes av en åtta efter missad drive med påföljande vattenbesök på parfyran 13:e, samt en dubbel på partrean därefter. Två birdies in från det räddade ändå upp en hygglig 72:a och en delad 77:e plats. Han behöver avancera en bit under helgen för att ta sig in bland de 100 spelare som får spela nästa vecka i Deutsche Bank.

Carl Pettersson inledde med 76 slag (+6) och behöver en bra andrarond. Detsamma gäller för David Lingmerth som hade 78 slag första dagen på Plainfield.

Bild 1117128

I ledningen efter första dagen fins en kvartett bestående av Bubba Watson, Spencer Levin,  nytände Camilo Villegas och bombaren Tony Finau, alla på sex under par.

Världsettan Jordan Spieth hade en av sina mindre lyckade dagar och landade på fyra över par (74).

Nyblivne majorvinnaren Jason Day inledde med 68 slag precis som Stenson.

ET: Succésvensken håller formen
LPGA: Lang leder i Alabama

Text: Martin Strömberg • 2015-08-28
FöljaNyheter
Scroll to Top