Johan Hinton kan tänka sig att expandera Hintons Golf ytterligare i framtiden. Foto: Tommie Gustavsson

Följa

Malmös svar på Unipeg?

Hintons Golf är det nya samlingsnamnet för satsningen där tre golfbanor ägs och drivs i Malmö kommun.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-08-07 Uppdaterad 2015-08-07

Johan Hinton, som driver Rönnebäcks GK hissar nu flaggan för en spännande golfsatsning i Malmö. Sedan några veckor tillbaka äger Johan Hinton även banorna Sofiedal och Kvarnby, där Malmö City Golfklubb har sin verksamhet.

Med cirka 500 fullvärdiga medlemmar per bana, Sofiedal och Kvarnby, hade Malmö City GK, stora ekonomiska bekymmer. Men entreprenören, Johan Hinton räknar med att få snurr på verksamheten:

-Jag tror självklart på ideén. Annars hade jag inte vågat satsa så här stort. Det här är min största affär någonsin.

-Sedan finns det förstås en gnutta dumhet i det hela. Ingen vet ju hur framtiden ser ut. Men jag tycker det är skandal om inte Malmö kan har fyra 18-håls anläggningar.

Förutom Johan Hintons golfbanor ligger ju även Malmö Burlöv GK delvis i Malmö.

Kruxet är att väldigt många golfspelare i Malmö åker till andra banor med högre status i grannkommunerna. Falsterbo, Ljunghusen, Bokskogen, PGA National och Barsebäck för att nämna några.

-Vi måste naturligtvis kvalitetshöja våra banor. Vi har redan så smått börjat rusta upp Sofiedal, fortsätter Johan Hinton, som hoppas att alla tre banorna ska kunna leva vidare.

-Det är definitivt min förhoppning. Det vore ett misslyckande om vi tvingas lägga ner någon av banorna.

För en årsavgift på 6000 kronor får medlemmarna i Hintons Golf nu spela fritt på tre banor. Dessutom satsar man stort på att få in yngre medlemmar.

-Juniorer upp till 21 år spelar för 1500 om året. Mellan 22-30 betalar man 3500. Över 30 betalar man 5000 kronor. Det är först som 36-åring man betalar full avgift. Jag tycker det är viktigt att vi satsar på ungdomarna. Medelåldern blir allt högre i våra klubbar, tyvärr.

Johan Hinton har investerat stort i bland annat nya maskiner efter köpet av Sofiedal och Kvarnby. Totalt är det en affär på över 10 miljoner kronor.

-Det finns en partner i bakgrunden som har stora planer. Jag är inte ensam om den här satsningen.

Kan det bli aktuellt med ännu fler banor som får hissa Hintons Golfs flagga?

-I dagsläget är det inte aktuellt. Men det finns några banor i närheten som vi skulle tänka oss att köpa.

Är Hintons Golf Malmös svar på Unipeg i Stockholm?

-Jag har naturligtvis sneglat på deras verksamhet. Men även studerat undersökningar hur man kan växa genom förvärv.

Rönnebäcks GK, som funnits sedan 1993, är lite av kronan i Johan Hintons juvel. En uppskattad anläggning som dessutom går bra.

-Jo, Rönnebäck går relativt bra. Antalet greenfeegäster ökar och företagsförsäljning slår nya rekord. Nu ska vi få samma fart på Kvarnby och Sofiedal, slutar Johan Hinton, som i alla fall än så länge, har flaggan i topp.

 


Text: Tommie Gustavsson • 2015-08-07
FöljaNyheter
Scroll to Top