David Lingmerth slutade delad tolva efter en vass avslutning med 66 slag på Whistling Straits Foto: Getty Images

Följa

Lingmerths sylvassa spurt

Tredje ronden förstörde mästerskapet.Men nu vet golfvärlden på allvar vad David Lingmerth kan.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-17 Uppdaterad 2015-08-17

Det blev till slut en delad tolfteplats för David Lingmerth i hans livs tredje major. Han gick i näst sista boll tredje dagen och det var där det fanns mer att hämta. Svensken gick tre över par en dag då alla andra plockade rejält med slag på banan.

– Jag är lite besviken med den dagen. Jag kände mig bekväm men jag spelade helt enkelt inte bra. Jag hade gärna spelat om den ronden om jag fått chansen. Men jag lär mig fortfarande, sa Lingmerth efter tävlingen.

Och avslutningen blev av äkta finaste småländskt märke. David slog till med avslutningsdagens bästa score och med sina 66 slag avancerade han 18 placeringar och slutade på tio under totalt. 

Han gjorde bara en bogey sista dagen då han fick ett tufft bunkerläge på svåra långa korthålet sjuan. 

För Henrik Stensons del blev det 71 slag sista dagen och en delad 25:e plats totalt. En  nätt och jämt godkänd major men inte mer. Med hans eget högt ställda förväntningar vill han vara med i striden för att känna sig helt nöjd och den här gången blev 76:an första dagen svår att hämta hem.

– Jag försöker jobba med att hitta formen långsiktigt och det är en hel del golf kvar 2015 även om majorsäsongen är över, sa han till Svensk Golf.

Det finns FedEx-sutspel som inleds med The Barclays sista helgen i augusti och senare har också Europatouren sin finalserie som inleds sista veckan av oktober och så Henriks favorittävling, tourfinalen i Dubai i november.

Carl Pettersson sammanfattningsvis gjorde många bra saker under veckan men tappade också lite för mycket slag på sluthålen. Han blev delad 75:a på åtta över par totalt.


Text: Martin Strömberg • 2015-08-17
FöljaNyheter
Scroll to Top