Robert Karlsson fick nöja sig med att stå i skuggan av thailändaren Aphibarnrat under finalen i Skottland Foto: Getty Images

Följa

Knapp finalförlust för Karlsson

Det blev ingen tolfte ET-seger den här gången.Robert Karlsson föll på sista hålet i finalen mot Aphibarnrat.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-02 Uppdaterad 2015-08-02

Saltire energy Paul Lawrie Match Play

Bild 1116703

Datum: 30 juli – 2 augusti

Bana: Murcar Links, Aberdeen, Skottland

Segersumma: 171 000 euro

Dag ett:

Bra svenskdag i Skottland

Dag två:

Svenskmatch i Skottland

Dag tre:

“Robbans” dubbla segrar

Dag fyra:

Robban till final efter drama

Ställning

Race to Dubai

Världsranking

Starttider andra ronden

Det blev en tung resa för “Robban”  i finalen av Altire Energy Match Play by Paul Lawrie på Murcar Links utanför Aberdeen. Han var ner i matchen från andra hålet ända fram till 17:e och visade fin moral som hängde i hela vägen.

– Jag gjorde mycket bra under veckan, framförallt mentalt, jag satte många viktiga puttar och trivdes därute. Men det är klart att det känns skit att komma tvåa när man tar sig ända till final. Just nu är jag inte särskilt nöjd, säger Robert till Svensk Golf.

Som mest var thailändaren Kiradech Aphibarnrat tre upp vid två tillfällen men svensken bet tillbaks ordentligt på slutet. Karlsson vann tre raka hål från 15:e för att göra matchen square inför sista.

På sista hålet slog Karlsson sin spoon till vänster upp på tvåans green medan Aphibarnrat släppte sin drive 30 meter höger om fairway i det riktigt tjocka. Karlsson slog en fin wedge tre och en halv meter från hål för birdie och skaffade sig ett rejält övertag. Men från tjockruffen på högersidan kontraslog thailändaren en vild sving med sandwedgen och bollen rullade upp en dryg meter från hål.

– All heder åt honom för det slaget, jag trodde verkligen jag hade greppet där och till höger på sista ligger man inte bra. Men hade förmodligen lite flyt med läget och det är inte mycket att göra åt, säger Karlsson.

Som ju själv hade chansen att sätta lite press men han missade sin birdieputt klart vänster om hål för att minst ta finlen till extrahål.

– Jag både läste den fel och slog den dåligt. Jag trodde den skulle falla mycket mer vänster höger.

Andraplatsen innebar en check på 100 000 euro och ett bra kliv på Race to Dubai-listan för svensken. Och kanske viktigast av allt; veteransvensken får tillbaks en rejäl dos självförtroende och ett bevis på att han fortfarande håller.

– Ja, absolut. Det står elva pokaler hemma i bokhyllan men vad betyder det när det känns skit och man slår out på elvan? Ingenting. När man missar kvalgränsen fem, sex veckor i rad så är det inte lika roligt längre efter 20-25 år och när familjen är hemma och väntar. En sån här vecka gör ju att allt känns roligare och är framförallt ett bevis för mig själv.

Han slutade sitt arbete med coachen Mark Blackburn innan PGA Championship på Wentworth i maj och började träna med Pete Cowan, samma tränare som bland andra Henrik Stenson jobbar med.

– Det är lite nya tankar och idéer. Jag är väl inte högst på listan så jag har inte träffat honom så mycket, han har många som han arbetar med, men jag har varit där nere ett par  söndagar och måndagar än så länge.

Och att döma av den här veckan kanske det inte dörjer så länge innan de där elva pokalerna får en ny kompis i bokhyllan. Både svingen och puttningen såg riktigt bra ut på Murcar Links.

– Ja, det här är nog det bästa det känts på banan på riktigt länge, kanske ett år. Nja, på Nordea Masters spelade jag faktiskt riktigt bra och missade kvalgränsen. Det är ju så det är det här spelet, berättar han och skrattar.

Karlsson åker efter tävlingen tillbaks till familjen i USA och spelar nästa gång i Danmark.

ET/CT: Fyra svenskar topp-tio på Madeira
PGA: Solid svenskinsats i USA

Text: Martin Strömberg • 2015-08-02
FöljaNyheter
Scroll to Top