Johanna Gustavsson vann Larvik Ladies Open efter hela 14-håls särspel Foto: Frida Bräster

Följa

Johanna vann efter 14 särspelshål

Efter ett makalöst maratonsärspel över 14 hål stod Johanna Gustavsson äntligen som segrare i Larvik Ladies Open.

Text: Frida Bräster • 2015-08-13 Uppdaterad 2015-08-13

Makalöst. Otroligt. Omöjligt. Det var några ord som hörts flera gånger de senaste timmarna. Vi har nämligen precis bevittnat det mest häpnadsväckande särspelet – och förmodligen också det längsta, på lång tid.

 Vi har precis fått bevittna ett särspel utan dess like. Johanna Gustavsson och Natalia Escuriola Martinez gick båda ut i sista ledarbollen. Natalia på -7 och Johanna på -6. Ända fram till femtonde hålet ledde spanjorskan med ett slag – men så gjorde hon en bogey. 

Plötsligt stod det lika mellan dessa två spelare med tre hål kvar att spela. Efter att båda gjort en bogey på hål sjutton och sedan birdie på hål arton var särspelet ett faktum.

Och efter att vi varit mållösa i tre timmar så är nu en vinnare korad. 

Men vägen dit var lång. Båda spelarna verkar nämligen ha hittat sitt mest stabila spel någonsin och när de råkade tappa det för ett slag så räddade dem sig med helt otroliga slag. Till exempel slog Johanna Gustavsson ut sin boll i det väldigt höga gräset, som man kan finna på flera ställen på Larvik Golfbana, på det sjätte särspelshålet. Natalia låg i ruffen och slog upp sin boll bakom green. 

Johanna safea och slog ut sig bara någon meter så att hon skulle kunna slå ett fullt slag fram till green.

Det gör hon och placerar sig någon meter ifrån pinnen. Spanjorskan besvarar med att lägga sin ship någon decimeter från hålet. Och så höll dem på. 

Tillslut hade Johanna en ca 4 meter lång putt för birdie på det fjortonde särspelshålet. Spanjorskan säkrade ett enkelt par och Johanna hade nu sin chans. 

Hon slår putten rakt mot hål och den går i rätt riktning men ser inte ut att ha kraft nog. Efter en tid som kändes som en evighet kom bollen tillslut fram till hålkanten och trillar i – och den ganska stora publik som samlats jublar. 

– Jag har väntat på det här så länge. Formen har varit så bra den här säsongen och jag har varit nära flera gånger, så det känns fantastiskt att det äntligen gick hela vägen, berättar hon i en snabb intervju efter den omskakande segern. 

– Jag sa det till min caddy att jag inte kunde tänka mig att vara någon annan stans än just här under särspelet. Jag försökte att inte tänka så mycket och bara köra mitt spel och ha roligt. Att få sänka den sista putten var så otroligt skönt, svarar hon på frågan om hur känslan var när särspelet började närma sig 10 hål. 

Nu ska Johanna hem och träna, även om hon inte visat upp något som behöver förbättras de senaste timmarna. 

Nästa vecka får vi se mer av Johanna då hon ska tävla i vår nästa tävling Sölvesborg Ladies Open. 

På tredje plats i tävlingen hamnade Nobuhle Dlamini från Swaziland. Hon spelade en mycket bra runda och kom in på -3, (-7 totalt). 

Nu lämnar vi Norge och Larvik Ladies Open för att återhämta oss från denna minst sagt spektakulära dag. På torsdag nästa vecka är det dags igen och vi tar då plats på Sölvesborgs Golfklubb för att genomföra Sölvesborg Ladies Open.

Tight i toppen inför sista dagen

Text: Frida Bräster • 2015-08-13
FöljaNyheter
Scroll to Top