Marcus Kinhult missade cutten i US Amateur Championship. Foto: Getty Images

Följa

Ingen lycka för Kinhult i US Amateur

Han har slagit igenom med dunder och brak i år men under inledningsvarven i US Amateur Championship kom Marcus Kinhult inte upp i samma klass som han visat under säsongen.

Text: Olof Åsgård • 2015-08-20 Uppdaterad 2015-08-20

Den här veckan har Marcus Kinhult spelat US Amateur Championship.

Svensken missade cutten med fyra slag efter 75 och 72 slag, totalt sju över par.

– Jag är inte speciellt nöjd med min insats. Klantade till det ganska rejält på två hål och var inte med i matchen från tee. Spelet fungerade bra från den kortklippta delen men där låg jag för sällan, säger Marcus Kinhult till Svensk Golf och fortsätter:

– Redan första dagen på andra hålet skedde en incident. Jag låg i ruffen bara några meter från pinnen på rätt antal slag. Därifrån blev det två bollmissar och pliktdropp och jag fick skriva ner en svidande trippel i scorekortet. 

Tidigare i år har 19-årige Kinhult stått för flera stordåd, såväl i amatör- som proffstävlingar.

I april vann han en av de största amatörtävlingarna i världen, Junior Invitational. Veckan efter följde han upp den bedriften med en seger i Lytham Trophy. Därefter stod han för en strålande insats på hemmaplan då han var i delad ledning i Nordea Masters efter två varv.

Nästa äventyr på European Tour fick Kinhult i slutet av juli efter en sen inbjudan till Omega European Masters. Han tackade och tog emot och slutade 10:a i tävlingen.

Efter uttåget i US Amateur laddar Kinhult om hemma i Sverige och hoppas kunna kvala in på European Tour till hösten. 

– Jag kommer trappa ner på tävlandet och i oktober åker jag förmodligen på min sista amatörtävling med Swedish Golf Team och därefter är det fullt fokus på ET-kvalet i november. Efter kvalet har jag förhoppningsvis någonstans att tävla.

Marcus Kinhult är rankad trea i världen bland amatörer. De två bästa – Jon Rahm-Rodriguez och Maverick McNealy har båda tagit sig till sextondelsfinal i US Amateur Championship som avgörs i matchspel efter de två första varven.

US Amateur Championship är en anrik tävling och bland tidigare vinnare återfinns bland andra Phil Mickelson, Matt Kuchar, Jack Nicklaus och Tiger Woods som vann tre år i rad 1994–1996.

 

Aktuell ställning


Text: Olof Åsgård • 2015-08-20
FöljaNyheter
Scroll to Top