Dustin Johsnon inledde starkt i PGA-mästerskapet med 66 slag Foto: Getty Images

Följa

Drömstart av Dustin

Ännu en gång är Dustin Johnson het ur startgroparna när det vankas major.DJ:s inledande 66:a var med mersmak.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-13 Uppdaterad 2015-08-13

PGA Championship

Bild 1116881

Spelplats: Whistling Straits, Sheboygan, Wisconsin, USA

Titelförsvarare: Rory McIlroy

 

Starttider

Världsranking

 

Svenskar i fältet: Henrik Stenson och David Lingmerth. Carl Pettersson är förste reserv.

Han har varit topp tio i två majors den här säsongen och var snubblande nära att vinna US Open på Chambers Bay. Då hade han en kort putt för seger men treputtade bort sig också från särspelet och lämnade pokalen till Jordan Spieth. Med sin tidiga starttid drog Dustin Johnson fördel av lugnare väder och gick sex under par på tuffa Pete Dye-kreationen Whistling Straits.

– Idag var det ganska lätt. Jag svingade bra och slog bollen dit jag tittade. Jag kände mig också supertålamodig och kontrollerade bollen idag även när vinden började ta i. Ändå hade jag två, tre puttar som var i hålkanten på vägen hem, sa Johnson efter sin rond.

Han spelade tillsammans med australiern Jason Day och Rickie Fowler. Trion skrattade mycket och såg ut att trivas på banan.

– Jag har spelat mycket med båda och de är fantastiska spelare och bra killar, berättade Johnson.

31-åringen inledde med två raka birdies på tian och elvan innan han dunkade upp bollen på två på det relativt beskedliga par fem-hålet 16:e. Putten satt mitt i koppen för eagle.

Bild 1116879

– Jag slog en bra järnfyra från 215 meter och slog en bra putt, en skön start, sa Johnson efter ronden.

Johnson har haft ett gäng fina placeringar i majors men har också fått något av ett rykte att inte riktigt hålla när det drar ihop sig till skarpt läge under stora helger. Han föll senast PGA-mästerskapet spelades på Whistling Straits 2010 efter att ha fått plikt på sista hålet i en bunker. Istället för särspel mot Bubba Watson och blivande segraren Martin Kaymer fick Johnson se sig nedpetad till en delad femteplats.

– Jag håller inte riktigt med om att jag spelar sämre på helgerna. I Masters spelade jag bra och i US Open likaså. På St Andrews spelade jag inte så bra men jag förösker att spela likadant oavsett vad som händer omkring mig.

Tiger Woods hade ännu en tung majorstart och fick signera ett kort med 75 slag i resultatrutan. Ändå var den forna världsettan nöjd när han mötte pressens representanter.

– Jag hade full kontroll på bollen idag men fick absolut inte i någonting. Det här var mitt sämsta puttvarv på mycket länge, jag kan inte minnas något sämre. Antingen slog jag bollen för löst eller så brände jag förbi den ordentligt, sa Woods efter ronden.

Bild 1116880

Woods träffade 67 procent av greenerna och 50 prpcent av fairways men tyckte trots allt att ronden var ett steg i rätt riktning.

– Jag behöver bara hitta rätt fart på greenerna i morgon så kan det bli bra.

Övriga scorer att notera på förmiddagen:

Jason Day (68)

Justin Rose (69)

Thomas Björn (69)

Martin Kaymer (70)

Bubba Watson (72)

John Daly (73)

Rickie Fowler (73)


Text: Martin Strömberg • 2015-08-13
FöljaNyheter
Scroll to Top