Det var nervöst men Jonas Blixt fixade en plats i FedExCup-slutspelet. Foto: Getty Images

Följa

Fyra svenskar i FedExCup

Jonas Blixt gick ut i ledarboll sista dagen. Segern var aldrig nära men han ordnade en plats i FedExCup-slutspelet fast det var nervöst mot slutet. Bäste svensk i tävlingen blev Carl "Big dog" Pettersson.

Text: Olof Åsgård • 2015-08-24 Uppdaterad 2015-08-24

Wyndham Championship

Bild 1117086

Datum: 20-23 augusti 2015

Spelplats: Sedgefield CC, Greensboro, North Carolina, USA

Vinnare: Davis Love III (–17)

Par: 70

Längd: 6 517 meter

Prissumma: 5,4 miljoner US Dollar

 

Svenskar i fältet:

D6. Carl Pettersson, –14, 64, 67, 68, 67

 D10. Jonas Blixt, –13, 65, 70, 62, 70

 

Resultat

 

Läs också: 

Rond 1: Jakten har börjat

              Kolla in Tigers drömslag

Rond 2: Har tigern vaknat nu?

Rond 3: Makalös spurt av Blixt

När Jonas Blixt och Jason Gore gick ut i ledarbollen sista dagen av Wyndham Championship hade Davis Love III spelat väldigt bra framför dem. Love III tog en stor ledning i klubbhuset på 17 under par efter 64 slag sista varvet.

Blixt började sin rond stabilt och gick ett under första nio. Men han var en bit från Davis Love III och på 15:e hålet började problemen för svensken som tappade kontakt med täten. Blixt slog bort bollen på andraslaget på 15 och ronden gick snabbt över från titeljakt till att säkra kortet till nästa år och en plats i slutspelet.

Det blev nervöst mot slutet och på 18 drog Blixt utslaget till vänster och var sedan piskad att sänka en kortputt för bogey för att vara säker på en plats. Han lyckades och blev därmed den fjärde svensken som spelar FedExCup-slutspelet i år.

Blixt gick på par sista varvet och delade tiondeplatsen med bland andra Tiger Woods på totalt 13 under par.  

– Jag spelade bra fram till andraslaget på 15. Jag kontrollerade bollen och hade många bra chanser men satte ingen av dem. Det var mycket på spel den här veckan och det känns väldigt skönt att vara klar för slutspel. Det har varit ett tufft år, ett långt år med mycket sökande men nu tycker jag att jag gör rätt saker igen och slår bollen dit jag vill och det är jag väldigt nöjd med, säger Jonas Blixt till touren.

Bäste svensk i tävlingen blev Carl Pettersson på sjätte plats. Pettersson var ett slag bättre än Blixt och stod för stabilt spel hela tävlingen, i synnerhet på greenerna där han tjänade många slag mot resten av fältet.

Pettersson avslutade Wyndham Championship med en 67-runda och var tre slag bakom tävlingens vinnare Davis Love III som lugnt och rutinerat satt och väntade i klubbhuset medan hans kollegor försökte gå ikapp honom ute på banan.

Ingen lyckades och Love III tog sin tredje seger i Wyndham Championship och 21:a PGA Tour-titel i karriären. 51-åringen blev samtidigt den tredje äldste vinnaren på touren.

Nästa vecka börjar FedExCup-slutspelet med Barclays. David Lingmerth, Henrik Stenson, Carl Pettersson och Jonas Blixt är bland de 125 spelare som gör upp om segern.

Dagens slag stod Scott Brown för. Brown verkade inte vara särskilt nervös över att gå i samma boll som pånyttfödde Tiger Woods och sänkte utslaget på trean för HIO:

Svenskens drömrunda nära att räcka
Svenska succén uteblev
Slog till med lägsta scoren någonsin
Ingen lycka för Kinhult i US Amateur
TV: Firade birdien med att fria till flickvännen
NT (H): Ledde från start till mål
NT (D): Franskt avslut på en härlig vecka

Text: Olof Åsgård • 2015-08-24
FöljaNyheter
Scroll to Top