Ovädret och mörkret drog in över Whistling Straits under den sena eftermiddagen Foto: Getty Images

Följa

Australisk ledning när spelet bröts

Jason Day och Matt Jones delar ledningen med några hål kvar av andra ronden.Spelet bröts när ett åskoväder drog in över Whistling Straits.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-15 Uppdaterad 2015-08-15

PGA Championship

Bild 1116910

Spelplats: Whistling Straits, Sheboygan, Wisconsin, USA

Titelförsvarare: Rory McIlroy

 

Starttider

Världsranking

Ställning

 

Svenskar i fältet: Henrik Stenson, David Lingmerth och Carl Pettersson.

Relaterat:

31 slag första nio

Stenson: Hälsan och spelet är bättre”

Rory: “Jag förväntar mig att spela bra”

Det blev en dag då vädret var jämnare sett över hela dagen och banan var förhållandevis lättspelad så länge spelet fortgick. De båda australierna Jason Day och Matt Jones var båda fem under för dagen och nio under totalt när spelet blåstes av. Då hade Day fyra hål kvar att spela och Jones sex och mörkret gjorde det svårt att se.

– Det var bra att de bröt för det var svårt att spela på slutet. Jag är glad att jag tog mig genom dagen och har en bra chans att gå till tio under på 15:e i morgon, sa en nöjd Day.

Matt Jones har hittills inga särskilt stora meriter i majors och han sbästa placering är den 30:e plats som han tog på St Andrews tidigare i år. Han har en seger på PGA-touren i Houston 2014. Men enligt många andra spelare är han en av de som slår bollen absolut bäst och det visade han under gårdagen.

– Jag har spelat bra ända sedan inspelsvarven och känner mig i bra kontroll. Jag har ett par tuffa hål kvar i morgon bitti men också ett par där jag kan göra birdie. Jag är nöjd med hur det ser ut just nu, sa Jones när spelet brutits för dagen.

Bild 1116909

Tiger Woods kämpade för att ta sig ner mot kvalgränsen men efter två fina tidiga birdies fick han ta en dubbelbogey på fyran. Han är fyra över par totalt och behöver två birdies på sina sista fem hål i morgon för att få spela i helgen.

Svenska Carl Pettersson gav sig själv många birdiechanser och slog en hel del bra puttar som inte gick i. Han har ändå bra chans att göra en birdie på sina kvarvarande fem hål och ta sig vidare till sista två varven. Han är ett under par för dagen och tre över totalt.

På ensam tredjeplats ligger engelsmannen Justin Rose som är fem under par för sin rond och åtta under totalt. Han hade bara ett hål kvar att spela och hade velat få sin rond paketerad och klar. Nu får han förmodligen spela ett hål tidigt på morgonen och sedan vänta hela dagen på tredje ronden.

– Vi får väl se vad jag gör. Tränar, sover eller bara chillar, sa Rose efter dagen.

Ledaren efter första dagen, Dustin Johnson, var nog glad att spelet bröts. Han hade tre bogeys på fyra hål och var ett över för dagen. Med sina fem under totalt var han tre bakom Day och Jones och ett efter David Lingmerth, som just nu delar fjärdeplatsen.

– Förhoppningsvis hjälper det mig för jag hade lite problem idag. Det känns som att jag svingar bra men missade en del fairways och det fungerar inte här. Ska försöka komma ut i morgon och spela bättre, jag är mitt i fairway på 15:e så det känns bra.


Text: Martin Strömberg • 2015-08-15
FöljaNyheter
Scroll to Top