Steven Jeppesen inledde med 67 slag på Madeira Island Opens första dag Foto: Getty Images

Följa

Svensktrio bra med på Madeira

Den ovädersdrabbade tävlingen på Madeira fick en ny chans den här veckan.Och svenskarna var redo.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-31 Uppdaterad 2015-07-31

Madeira Island Open

Bild 1116593

Datum: 30 juli – 2 augusti

Bana: Santo do Serra, Madeira, Portugal

Titelförsvarare: Daniel Brooks, England

Segercheck: 100 000 euro

Ställning

Race to Dubai

Det var i mars som man ursprungligen skulle ha spelat Madeira Island Open på vackra Santo do Serra. Men regn och åter regn och så en hel del vind på det gjorde att tävlingen ställdes in efter en rond och fick nytt datum den här veckan, med betydligt bättre förhållanden så här långt.

I ledningen efter första dagen är det dubbelt spanskt. Antonio Hortals förstarond innehöll åtta birdies och en eagle och bara en bogey på hål två för totalt 63 slag. Han är ett före Nacho Elvira på 64 slag. Elvira har redan två CT-segrar i år, är fyra på CT-listan och har alla förutrsättningar att spela ET på full tid nästa säsong.

– Jag är väldigt nöjd och att inleda åtta under är bra i vilken tävling som helst. Jag har gjort ett par ändringar den här säsongen och det känns som att jag fortfarande har utveckling kvar, sa Elvira efter sin förstarond.

För svensk del fortsätter formen för Steven Jeppesen. Han har radat upp fina ronder länge utan att riktigt nå hela vägen och få full utdelning. På Madeira gick han fem under första dagen efter sju irdies och två bogeys.

– Jag jobbar på mina saker och spelar klokt. Det känns som att bitarna är på väg att falla på plats men det fattas fortfarande lite. Kul att det kommer lite bra scorer då och då, säger Jeppesen till Svensk Golf.

På delad 13:e plats tillsammans med Jeppesen ligger Sebastian Söderberg och Pontus Widegren. Söderberg har två klarade kvalgränser på ET redan den här säsongen, med tredjeplatsen på Nordea Masters som främsta placering. Nu har han tagit ett första steg mot ännu en.

– Skönt att komma igång bra på tävlingen. Det har varit lite dåliga starter senaste och mönstret hela året så jag är nöjd idag. Jag gjorde ett par dåliga bogeys på sjuan och nian men lyckades vända tillbaks det med fyra birdies i rad direkt efter, säger Söderberg till Svensk Golf.

Övriga svenska placeringar efter första ronden:

d38) Jocke Rask och Jarmo Sandelin (-3)

d75) David Palm, Jens Fahrbring, Björn Åkesson, Jesper Billing (-1)

d99) Jens Dantorp och Fredrik Andersson Hed (par)

d131) Jacob Glennemo (+2)


Text: Martin Strömberg • 2015-07-31
FöljaNyheter
Scroll to Top